Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

EUROBASKET 2022: 1-18 Σεπτεμβρίου

Το Ευρωμπάσκετ του 2022 θα είναι η 41η έκδοση του πρωταθλήματος Ευρωμπάσκετ που διοργανώνεται από την FIBA Europe και το πρώτο από την συμφωνία ότι η εν λόγω διοργάνωση θα λαμβάνει χώρα κάθε τέσσερα χρόνια, με παρόμοιο σύστημα πρόκρισης όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Καλαθοσφαίρισης FIBA.[1] Είχε προγραμματιστεί να λάβει χώρα από τις 2 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021 αλλά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και της αναβολής των Θερινών OA 2020 για το 2021, η εν λόγω διοργάνωση αναβλήθηκε επίσης για τις 1-18 Σεπτεμβρίου 2022.

Όπως και οι δυο προηγούμενες εκδόσεις, το πρωτάθλημα θα φιλοξενηθεί σε τέσσερις χώρες. Οι αγώνες στην φάση των ομίλων θα πραγματοποιηθούν στην Τσεχία, την Γεωργία, την Γερμανία και την Ιταλία (στην Κολωνία, στο Μιλάνο, στην Πράγα, στην Τιφλίδα ). Η φάση νοκ-άουτ θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο.

ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ

Οι προκριματικοί αγώνες ξεκίνησαν τον Νοέμβριο 2017, με εννέα ομάδες να συμμετέχουν, συμπεριλαμβανομένων των πέντε αποκλεισμένων ομάδων από τους ευρωπαϊκούς προκριματικούς γύρους για το Παγκόσμιο Κύπελλο Καλαθοσφαίρισης 2019. Οι διοργανωτές (Τσεχία, Γεωργία, Γερμανία, Ιταλία) θα συμμετάσχουν στους προκριματικούς αγώνες αλλά έχουν ήδη προκριθεί στο Ευρωμπάσκετ 2022.

ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ
Στο Group A (Τιφλίδα) συμμετέχουν:
Ισπανία, Μαυροβούνιο, Τουρκία, Γεωργία, Βέλγιο, Βουλγαρία.

Στο Group B (Κολονία) συμμετέχουν:
Γαλλία, Λιθουανία, Σλοβενία, Γερμανία, Ουγγαρία, Βοσνία

Στο Group C (Μιλάνο) συμμετέχουν:
Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Ουκρανία, Μεγάλη Βρετανία, Εσθονία

Στο Group D (Πράγα) συμμετέχουν:
Σερβία, Τσεχία, Πολωνία, Φινλανδία, Ισραήλ, Ολλανδία