Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ...ΟΜΙΧΛΗ...

Πολλά τα παράπονα πολιτών για την <ομίχλη>και την οσμή απο την ΒΦΛ.
Το ευχάριστο είναι ότι το διοικητικό συμβούλιο της "ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ" ενέκρινε την προμήθεια, έναντι ενός χρηματικού ποσού της τάξης των 78.000 € + 4.000 € ανά έτος για τα ανταλλακτικά,  ενός σταθμού μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης που θα τοποθετηθεί στην περιοχή της Νέας Καρβάλης. Η προμήθεια αναμένεται να ολοκληρωθεί   με τη διαδικασία του πρόχειρου διαγωνισμού- μετά από περίπου 3-4 μήνες, ενώ για ένα μήνα (όπως είχε τονίσει και πριν από λίγες ημέρες η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα) θα ενοικιαστεί ένας σταθμός μέτρησης με ένα κόστος της τάξης των 5.000 €.
Η  κ. Ιωσηφίδου σημείωσε πως "ήδη από το 2016 έχουμε έρθει σε επαφή με τον καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Γιώργο Γκαϊτατζή, προκειμένου να μας δώσει τις προδιαγραφές για την αγορά ενός σταθμού μέτρησης αιωρούμενων σωματιδίων, διοξειδίου του θείου και άλλων ρυπογόνων ουσιών".Το κείμενο με τις προδιαγραφές παραδόθηκε στη 'ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ' και παρουσιάστηκε ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της, το οποίο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την προμήθεια.
 Ο κ. Γκαϊτατζής, μας δήλωσε,μεταξύ άλλων, οτι το ιδεατό θα είναι να  μπορούν οι δημότες να ενημερώνονται ανά πάσα ώρα και στιγμή για τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Την Τετάρτη το απόγευμα θα γίνει συνέλευση στην Ν.Καρβάλη και καλούνται να συμμετέχουν όχι μόνο οι κάτοικοι της Ν.Καρβάλης αλλά και του Χαλκερού και της Καβάλας.Το θέμα φυσικά η ρύπανση από το εργοστάσιο της ΒΦΛ.Η συνέλευση θα γίνει στον χώρο του ΚΑΠΗ.