Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Champions League: Γιουβέντους - Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό

Τα χρειάστηκε η Βασίλισσα που βρέθηκε να χάνει με 2-0 από την Ατλέτικο στα πρώτα 20' λεπτά της ρεβάνς του 3-0 στο Μπερναμπέου.


Το γκολ του Ισκο που μείωσε σε 2-1 ανέτρψε τα δεδομένα (η Ατλέτικο ήθελε 3 ακόμη γκολ για να προκριθεί) και την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών.

Με λίγες δυνάμεις από την υπερπροσπάθεια των πρώτων λεπτών οι "ροχιμπλάνκος" δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα στη συνέχεια με τους οπαδούς της Ατλέτικο να δημιουργούν καταπληκτική ατμόσφαιρα, αποθεώνοντας τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους, στο τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι σε αυτό το γήπεδο

Επόμενο ραντεβού στο Champions League το Σάββατο 3 Ιουνίου στο Κάρντιφ της Ουαλίας(3/6 21:45) για τον μεγάλο τελικό Γιουβέντους - Ρεάλ Μαδρίτης

Δυο από τους μεγαλύτερους συλλόγους του κόσμου θα συγκρουστούν για δεύτερη φορά στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η πρώτη ήταν την σεζόν 1997/98 όπου στην «Amsterdam Arena» την 20η Μαΐου του 1998 η Ρεάλ σήκωσε το τρόπαιο με γκολ του Μιγιάτοβιτς στο 66ο λεπτό.

Εκείνη ήταν η έβδομη κατάκτηση στην ιστορία της Ρεαλ και πρώτη μετά το 1965-66.

Συνολικά η Ρεάλ θα διεκδικήσει το 12ο Πρωτάθλημα Ευρώπης και το δεύτερο συνεχόμενο (δεν το έχει πετύχει ποτέ καμία ομάδα στο Champions League) ενώ συνολικά έχει φτάσει στον τελικό 15 φορές.

Η Γιουβέντους πήρε την πρόκριση για 9η φορά στον τελικό του Champions League ενώ μετρά δύο κατακτήσεις.