Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

"ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ" Mήνυμα της δημάρχου Καβάλας

Μήνυμα της Δημάρχου Καβάλας, Δήμητρας Τσανάκα, εν όψει των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας

O Δήμος Καβάλας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Καβάλας, προγραμμάτισαν φέτος πλήθος εκδηλώσεων στις πλατείες και τους πεζόδρομους του κέντρου της πόλης, στις γειτονιές, αλλά και στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του Δήμου.

Η δημιουργία μίας όμορφης εορταστικής ατμόσφαιρας την περίοδο των εορτών είναι αναγκαία τόσο για την ψυχαγωγία των δημοτών, όσο και για την τόνωση του μηνύματος και του πνεύματος των Χριστουγέννων. Ενός ξεχωριστού μηνύματος που μόνο τα παιδιά μπορούν να μεταδώσουν συμβάλλοντας κι αυτά με τον τρόπο τους στη γενικότερη εορταστική εικόνα της πόλης και κάνοντας μας όλους κοινωνούς μιας κοινής συλλογικής προσπάθειας.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα ο Δήμος Καβάλας υλοποίησε φέτος ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνονταν στα παιδιά των δημοτικών σχολείων και των γυμνασίων και στόχευε στο να συμβάλουν και τα ίδια στη δημιουργία του εορταστικού διάκοσμου της πόλης. Το αποτέλεσμα αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος το βλέπουμε όλοι στους χιονάνθρωπους και τα καραβάκια που σχεδίασε και κατασκεύασε ο Καβαλιώτης εικαστικός Χαρίτωνας Νέγκογλου, χρωμάτισαν τα παιδιά με πολύ φαντασία και στολίζουν γωνιές του Δήμου μας.

Βέβαια, τα φετινά Χριστούγεννα συμπίπτουν με μια δύσκολη περίοδο για όλους μας. Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση προκαλεί στενότητα στην αγορά. Είναι γεγονός πως άνεση οικονομική δεν υπάρχει ακόμη και στις εορταστικές ημέρες. Γι’ αυτό, κρίνεται απαραίτητο όλοι να συνεισφέρουν ώστε η τοπική αγορά να ενισχυθεί, οι ντόπιοι επαγγελματίες να στηριχθούν και η αισιοδοξία να επιστρέψει σε όλους.

Όμως, όλα αυτά δεν φτάνουν για να βιώσουμε το νόημα των Χριστουγέννων. Χρειάζεται ανιδιοτελής αγάπη. Χωρίς αγάπη όλα είναι ανούσια. Να μοιράσουμε λοιπόν και φέτος όσο περισσότερη αγάπη μπορούμε, να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο, να νιώσουμε αλληλέγγυοι ο ένας προς τον άλλον και ενωμένοι, όλοι μαζί, να νιώσουμε την θαλπωρή των Άγιων Ημερών και να χαρούμε το εορταστικό κλίμα.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους. Η καινούργια χρονιά να είναι γεμάτη από υγεία, ευτυχία, όμορφες και θετικές σκέψεις, κυρίως όμως από δημιουργική διάθεση.

Η Δήμαρχος Καβάλας

Δήμητρα Τσανάκα