Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι από τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Αντιφιλίππων

Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Αντιφιλίππων σας ενημερώνουν ότι, στην Τ. Κ. Αντιφιλίππων του Δήμου Παγγαίου, θα πραγματοποιηθεί το «Χριστουγεννιάτικο Παζάρι».

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην «πλατεία» του χωριού το Σάββατο 12-12-15 από 5:00 μ.μ.

Για τους επισκέπτες μας θα διατίθεται δωρεάν ζεστό κόκκινο κρασί και τσάι. Οι μικροί και μεγάλοι φίλοι μας θα βρεθούν στον «παράδεισο» των γλυκισμάτων, αφού οι κυρίες του συλλόγου, με το περισσό μεράκι που τις διακρίνει και τις εξαιρετικές ικανότητες τους στη ζαχαροπλαστική, θα εφοδιάσουν το «παζάρι» με πολλά και πεντανόστιμα, σπιτικά, παραδοσιακά, γλυκά, λικέρ, μαρμελάδες, γλυκά του «κουταλιού» κ.ά.

Αν θέλετε να νιώσετε το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων ελάτε στο «Χριστουγεννιάτικο παζάρι» στους Αντιφιλίππους μόνοι ή με τις οικογένειές σας, περιηγηθείτε στο χώρο, γευτείτε τις «σπιτικές» λιχουδιές ζεσταθείτε στις «φωτιές» πίνοντας δωρεάν ζεστό κόκκινο κρασί ή τσάι και ψωνίστε τα Χριστουγεννιάτικα σας στολίδια ενισχύοντας οικονομικά το Σύλλογο.

Επίσης στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν κυρίες του Συλλόγου που θα ζωγραφίζουν δωρεάν τα πρόσωπα μικρών και μεγάλων επισκεπτών. Το τραινάκι του Δήμου Παγγαίου θα περιδιαβαίνει τα στενά του χωριού μας γεμάτο «επιβάτες» και οι λάτρεις του Παραμυθιού θα μπορούν να ταξιδέψουν στην «Παραμυθοχώρα» με πιλότο την «Εύη την Παραμυθού» (Καπατζιά) που θα αφηγείται στην αίθουσα της εκκλησίας από τις 6:00 μ.μ. παραμύθια δικά της και άλλα….

Σας υπενθυμίζουμε , ότι κατά τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου παζαριού και συγκεκριμένα το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 7:30 μ.μ., οι μικροί και μεγάλοι φίλοι μας μπορούν να στείλουν τις ευχές τους στον «ουρανό» με τα «Ιπτάμενα Φαναράκια των ευχών». Σύμφωνα με την παράδοση τα φαναράκια μεταφέρουν ευχές στον ουρανό και εκπληρώνουν όνειρα και επιθυμίες... Λένε ότι όσο πιο ψηλά πάει ένα φαναράκι και όση περισσότερη ώρα ταξιδεύει τόσο περισσότερο προμηνύει καλή τύχη και εκπλήρωση των ευχών αυτών που το άναψαν...

Επίσης πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι όπως φεύγουν τα φαναράκια και απομακρύνονται, παίρνουν μαζί τους δυσκολίες και άσχημες στιγμές που έπεται να έρθουν... Η φλόγα που τα κρατάει ψηλά εξαγνίζει τις αρνητικές σκέψεις και ο αέρας που τα ταξιδεύει διώχνει μακριά το «κακό μάτι».

Ψέματα ή αλήθεια; Έτσι λεν τα παραμύθια…..

Ας είμαστε όλοι εκεί
να ταξιδέψει κι η δικιά μας η ευχή