Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΙΣ

Το ωδείο “Νεάπολις” φέτος γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας του και ως εκ τούτου έχει προγραμματίσει για το φιλόμουσο κοινό της πόλης μας μια πληθώρα μουσικών, και όχι μόνο, εκδηλώσεων. Το διδακτικό έτος 2015-16 θα έχει μια ιδιαίτερη χροιά λόγω αυτής της πολυ-επίπεδης και έντονης δραστηριότητας του ωδείου “Νεάπολις”, το οποίο, πρέπει να τονιστεί ιδιαιτέρως αυτό, στηρίζεται στις δικές του καλλιτεχνικές δυνάμεις, ενώ ταυτόχρονα παραμένει ενεργά συμμέτοχο στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και ανοικτό σε συνεργασίες.

Στο διάστημα που διανύουμε μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων, έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω δράσεις-εκδηλώσεις:

1) Στις 18 Νοεμβρίου σεμινάριο – masterclass και συναυλία με τους Γιώργο Φακανά στο μπάσο και Μένιο Πασιαλή στα ντραμς, στο χώρο του μπαρ «Τσαλαπετεινός»
(ώρα 18.00, είσοδος 5 ευρώ).

Ο Γ.Φακανάς είναι κορυφαίος μπασίστας και δ/ντής του Ωδείου Τέχνης στην Αθήνα, ενώ ο ντραμίστας Μένιος Πασιαλής είναι μέλος του Yiorgos Fakanas Group. Oι δυο μουσικοί καταθέτουν την πολύχρονη εμπειρία τους στο χώρο της σύγχρονης μουσικής και ιδιαίτερα στη συνοδεία-comping στο στυλ της τζαζ και fusion. Να σημειωθεί ότι το σεμινάριο αφορά σπουδαστές όλων των οργάνων.

2) Στις 5 Δεκεμβρίου το απόγευμα (ώρα 17.30) στο χώρο του δημοτικού σχολείου του Παληού, το ωδείο «Νεάπολις» και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμπράττουν και παρουσιάζουν παραδοσιακά κάλαντα από όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Η παιδική χορωδία του ωδείου «Νεάπολις» υπό τη διεύθυνση της κ.Γιάννας Τριποδιανάκη συνοδευόμενη από τη παραδοσιακή ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Καβάλας (υπεύθυνοι καθηγητές: Φώτης Σπαθάρης, Χρήστος Σαγώνας και Σωτήρης Μπέης) θα εκτελέσουν παραδοσιακά ελληνικά κάλαντα, τόσο των Χριστουγέννων όσο και της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων.

3) Στις 20 Δεκεμβρίου το πρωί στο ισόγειο του εμπορικού κέντρου, οι Καβαλιώτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακά κάλαντα από την παιδική χορωδία του ωδείου «Νεάπολις» συνοδευόμενη από το παραδοσιακό σχήμα του Χρ.Σαγώνα. Θα ακουστούν επίσης χριστουγεννιάτικες και άλλες εύθυμες μελωδίες από τα τρία ροκ εργαστήρια του ωδείου «Νεάπολις»: τους “New City Kids” (παιδιά δημοτικού), τους “Rock Angels” (παιδιά γυμνασίου) και τους “Stick’n Keys” (παιδιά λυκείου), όλοι υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Ευρ. Ταρασίδη.

4) Στις 22 Δεκεμβρίου το απόγευμα (ώρα 17:30) στον εκλεπτυσμένο χώρο του ξενοδοχείου «Εγνατία» θα λάβει χώρα η καθιερωμένη πλέον συναυλία της τάξης βιολιού του καθηγητή Ιωάννη Κεραμίδη, στην οποία θα ακουστούν γνωστά κοντσέρτα από το ρεπερτόριο του βιολιού, ενώ στο τέλος θα εμφανιστεί το σύνολο εγχόρδων του ωδείου μας.

5) Τέλος, το ωδείο «Νεάπολις» θα δώσει και φέτος το παρών στην «Ονειρούπολη» της γειτονικής μας Δράμας. Στις 28 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 η παιδική χορωδία και τα ροκ εργαστήρια θα ερμηνεύσουν και θα παρουσιάσουν παραδοσιακά ελληνικά κάλαντα και γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες στους περαστικούς επισκέπτες. Την εμφάνιση του Ωδείου «ΝΕΑΠΟΛΙΣ» θα κλείσει το τμήμα φωνητικής της τάξης Ελένης Γαλανοπούλου σε συνοδεία πιάνου Glen Capra το οποίο θα ερμηνεύσει ξένες Χριστουγεννιάτικες επιτυχίες.

Η διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό του ωδείου «Νεάπολις» παραμένουν πάντα προσηλωμένοι στο υψηλό λειτούργημα που επιτελούν, ανταποδίδουν εμπράκτως την εμπιστοσύνη των γονιών και εύχονται σε όλους καλές γιορτές με υγεία και οικογενειακή ευτυχία!