Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ενημερώνει τις Δ.Ε.Υ.Α. της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. για τα αποτελέσματα του έργου WASTEnet

Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δ.Π.Θ. ενημερώνουν τις Τεχνικές Υπηρεσίες των Δ.Ε.Υ.Α. Α.Μ.-Θ. για την ολοκληρωμένη επεξεργασία υγρών αποβλήτων μέσω φυσικών συστημάτων.


Με την από κοινού με το Δ.Π.Θ. διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας για τις Τεχνικές Υπηρεσίες των Δ.Ε.Υ.Α. όλης της Περιφέρειας επέλεξε η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας να ολοκληρώσει τις δραστηριότητες του έργου WASTEnet.

Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του WASTEnet προκειμένου να διαδοθούν οι δυνατότητες των εναλλακτικών συστημάτων επεξεργασίας υγρών αποβλήτων σε ένα κρίσιμο κοινό, καθώς οι Δ.Ε.Υ.Α. είναι οι βασικοί φορείς που μπορούν να αναλάβουν τον σχεδιασμό και κατασκευή φυσικών συστημάτων επεξεργασίας αποβλήτων.

Με τίτλο «Επεξεργασία λυμάτων με φυσικά συστήματα - Από την έρευνα στην εφαρμογή», η καταληκτική αυτή εκδήλωση του WASTEnet, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στην Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων (Ξάνθη) 10:30 - 14:00 και θα περιλαμβάνει ξενάγηση στο Εργαστήριο Οικολογικής Μηχανικής και Τεχνολογίας ενώ Συντονιστής θα είναι ο καθηγητής Γιώργος Συλαίος, πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος.

Τι είναι το WASTEnet

Το έργο WASTEnet υλοποιήθηκε την περίοδο 2013-2015, με εγκεκριμένο συνολικό προϋπολογισμό 633.302,33 €, συγχρηματοδοτούμενο κατά 90% από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας 2007-13» και κατά 10% από Εθνικούς πόρους.

Στόχος του έργου είναι η διάδοση της τεχνολογίας των τεχνητών υγροτόπων ως φιλική προς το περιβάλλον, χαμηλού κόστους και καινοτόμα μέθοδο επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, με έμφαση στην εφαρμογή της στις αγροτικές κοινότητες. Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ενώ συμμετέχουν το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Αρμενίας, το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Γεωργίας, το Εθνικό Ινστιτούτο Διαχείρισης του Δέλτα του Δούναβη της Ρουμανίας, η Περιφέρεια της Οδησσού (Ουκρανία), η μη-κυβερνητική οργάνωση ECO-TIRAS της Μολδαβίας και από τη Τουρκία το Πανεπιστήμιο της Γιάλοβα και η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Μητροπολιτικού Δήμου του Kocaeli (περιοχή Νικομήδειας).