Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Ολοκαυτώματος των 1.484 Ελλήνων Εβραίων της Καβάλας

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας (Κ.Ι.Σ.Ε.) με επιστολή του προς τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα που απεστάλη σήμερα το πρωί κάνει γνωστό ότι αποδέχεται την πρόταση του Δήμου Καβάλας, η αναβληθείσα τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείου Ολοκαυτώματος των 1.484 Ελλήνων Εβραίων της Καβάλας, να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015.

Στην επιστολή του το Κ.Ι.Σ.Ε. υπογραμμίζει ότι μέσα από το εν λόγω μνημείο αποδοκιμάζονται και απομονώνονται φωνές του μίσους και του φανατισμού από οπουδήποτε και αν προέρχονται.

Ολόκληρη η επιστολή του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος είναι η ακόλουθη:

«Κυρία Δήμαρχε,
Σε συνέχεια των θετικών δηλώσεών σας και της νέας απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου υπέρ της τοποθέτησης του Μνημείου Ολοκαυτώματος στο κέντρο της πόλης της Καβάλας, της θέσης της κυβέρνησης και των δημοκρατικών πολιτικών κομμάτων, αλλά και χιλιάδων πολιτών που μέσω των μέσων ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης υποστήριξαν την τοποθέτηση του μνημείου, χωρίς αλλοιώσεις, στον προκαθορισμένο τόπο, σας ενημερώνουμε ότι το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος αποδέχεται την πρότασή σας η τελετή αποκαλυπτηρίων να διεξαχθεί στις 7 Ιουνίου 2015.

Το Μνημείο του Ολοκαυτώματος, δεν είναι μόνο σύμβολο μνήμης και τιμής των 1.484 θυμάτων – Ελλήνων Εβραίων της Καβάλας - είναι και σύμβολο κατά της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και του αντισημιτισμού. Συμβολίζει τη φιλία, την αλληλεγγύη και την αγάπη μεταξύ όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος ή θρησκεύματος και οφείλουμε όλοι μαζί να αποδοκιμάσουμε και να απομονώσουμε τις φωνές του μίσους και του φανατισμού από οπουδήποτε και εάν προέρχονται».