Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Καθαρισμός ακτών από τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου σε συνεργασία με τον δήμο Παγγαίου

Την Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε στον δήμο Παγγαίου και συγκεκριμένα στην ακτή έμπροσθεν του παραλιακού πεζοδρόμου της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πέραμου, δράση Καθαρισμού Ακτών στο πλαίσιο του προγράμματος “Καθαρίστε τη Μεσόγειο”, με τη συμμετοχή μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου.


Η δράση αυτή που ξεκίνησε από την Ιταλία με πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης «LEGAMBIENTE” υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας Σχολείων και κρατικών φορέων, στην αρχή κάθε καλοκαιριού, σε όλες τις χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο.

Ο βασικός στόχος της δράσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση μαθητών και πολιτών στο ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος από τα απορρίμματα, αλλά παράλληλα επιτυγχάνεται και ένας πολύ ικανοποιητικός καθαρισμός σε παραθαλάσσιους κοινόχρηστους χώρους αναψυχής και ακτές .

Ο δήμος Παγγαίου ευχαριστεί θερμά τον διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου, κ. Δημήτρη Πετράκη, καθώς και τους μικρούς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου για τη συμμετοχή τους στην εν λόγω δράση.