Τελευταία ανακοίνωση ποδοσφαιριστή για του Συριανούς στις 14/8, ο 29χρονος Βραζιλιάνος σέντερ φορ Ντέβιντ ντε Σαντάνα Σίλβα (γεν. 28/3/1996), ο οποίος έρχεται να ενισχύσει την επιθετική γραμμή ενόψει της νέας σεζόν.
Ο έμπειρος φορ διαθέτει πλούσια διαδρομή σε Βραζιλία, Ευρώπη και Ασία, έχοντας φορέσει τις φανέλες των Αβάι Β΄, Φοζ ντο Ιγκουασού, Λοντρίνα, Καστριότι, Κοβίλχα, Τίρανα, Κελαντάν και Μπαρίτο Πουτέρα.
Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στη Δόξα Κατωκοπιάς (Αύγουστος 2024 – Ιούλιος 2025), ενώ στο παρελθόν έχει ξεχωρίσει με τις παρουσίες του στην Κελαντάν της Μαλαισίας (2023-24) και στη Μπαρίτο Πουτέρα της Ινδονησίας (2023, 2024).
Ο Ντέβιντ πέρασε επιτυχώς τις ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας, εντασσόμενος άμεσα στο ρόστερ.
Για πρώτη φορά στη 2η κατηγορία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου οι νησιώτες προετοιμάζονται και για τον αγώνα κυπέλλο με τον Νέστο που θα γίνει 20 Αυγούστου 2025, 17:15, στο ΣηρΖηρίνειο Δημοτικό Στάδιο Κηφησιάς.
Μετά την ήττα από τον Παναιγιάλειο με 1-0 στο πρώτο τεστ προετοιμασίας, η Ελλάς Σύρου επικράτησε του Αστέρα Άκτορ Β, 3-1.
Το παιχνίδι αποτέλεσε την τελική πρόβα ενόψει του μεγάλου αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος απέναντι στον Νέστο Χρυσούπολης, την Τετάρτη 20 Αυγούστου στο Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς ‘Ζηρίνειο’ όπως σημειώνει η επίσημη σελίδα των Συριανών.
Οι Συριανοί έδειξαν βελτίωση απέναντι σε αντίπαλο ίδιας κατηγορίας. Το σκορ άνοιξε ο Βερνάρδος στο 43’, ενώ ο Γιάκος έκανε το 0-2 στο 59’. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-2 στο 88’ με τον Τερεζίου, όμως στις καθυστερήσεις ο Ζάχι διαμόρφωσε το τελικό 1-3.
ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ (Παναγιώτης Χριστοφιλέας): Γκίνης, Γκέζος, Προβυδάκης, Γώγος, Βλάχος, Γιάκος, Τσιαντούλας, Νάτσιος, Βενάρδος, Λιούλης, Κόλα
Έπαιξαν ακόμη: Κοντογιάννης, Σαμαράς, Ζαφείρης, Ζάχι, Καπαματζιάν, Πιτσιώτης, Γαρουφαλιάς, Ικεότσα, Ζώνιος, Σαντάνα, Σκόνδρας, Καλύβας, Καλός, Ζαπατίνας, Παρασκευόπουλος
Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ASTERAS B' AKTOR
Χατζηεμμανουήλ, Αλμυράς, Γραμμένος, Γρομητσάρης, Καλά, Κανελλόπουλος, Κεδίκογλου, Μπουλούλης, Ρουμελιώτης, Σιμόνι, Grozdanic
Στο 46' μπήκαν: Κακαδιάρης, Τερεζίου, Λάσκαρης, Γιακουμάκης, Fernandez
Στο 65' μπήκαν: Τουρούκης, Ντερβίσι, Μποτόπουλος, Vadacca
Στο 80' μπήκαν: Σαβούρδος, Τουρκοχωρίτης, Παπαδόπουλος