Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ "Διδακτορική διατριβή" του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ

Μετά την επιτυχημένη προβολή της ταινίας "μαύρο ψωμί" που ήταν η πρώτη ταινία του αφιερώματος στον ισπανικό κινηματογράφο, την ερχόμενη Κυριακή 17/12/2017 η κινηματογραφική λέσχη του ΣΦΓΤ Καβάλας προβάλλει τη δεύτερη ταινία στο θεατράκι της Στέγης στις 20.00 με ελεύθερη είσοδο.


Η δεύτερη ταινία είναι η "Διδακτορική διατριβή" του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ, που κέρδισε 7 βραβεία Goya και άλλα 6 σε άλλα φεστιβάλ και ανέδειξε τους πρωταγωνιστες της Άννα Τορεντ, Φελε Μαρτινεθ, Εδουάρδο Νοριεγκα.

Η ταινία γυρίστηκε το1995 όταν ο σκηνοθέτης της ήταν μόλις 23 ετών. Ο Αμεναμπαρ είναι γνωστός από.τις ταινίες "η θάλασσα μέσα μου" Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας το 2004 και "οι Άλλοι" με τη Νικολ Κιντμαν.

Ο σκηνοθέτης γεννήθηκε στη Χιλή το1973 και η οικογένεια του επέστρεψε στην Ισπανία. Ξεκίνησε τις σπουδές του στον κινηματογράφο στη Μαδρίτη. Η ταινία διαδραματίζεται στο χώρο της Ακαδημίας Κινηματογράφου, όπου στα πλαίσια της πτυχιακής εργασίας της η φοιτήτρια Άνχελα ασχολείται με το θέμα της βίας στα οπτικουακουστικά μέσα και έρχεται αντιμέτωπη με ενα κλειστό κύκλωμα παραγωγής snuff movies, ταινιών που καταγράφουν πραγματικούς θανάτους. Ο σκηνοθέτης στο θρίλερ αυτό έχει επιρροές απο Χίτσκοκ και Μπράιαν ντε Πάλμα, όμως σε δεύτερο επίπεδο ερευνά την αχόρταγη δίψα του κοινού για τη βία. Παρομοιάζει τη δύναμη της κάμερας με αυτήν ενός όπλου. Και αυτό που εμείς οι θεατές θέλουμε να δούμε αντικατοπτρίζεται στα βλέμματα των παθητικών θεατών σε ένα νοσοκομείο στην τελευταία σεκάνς της ταινίας.

Σας περιμένουμε
Φιλικα η γενική γραμματέας του ΣΦΓΤ
Ζωή Βυζοβίτη