Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αίτηση πτώχευσης από τον Μαρινόπουλο

Αίτηση για -πτώχευση εν λειτουργία- υπέβαλε η Μαρινόπουλος ΑΕ.

Η εκδίκαση της αίτησης που επρόκειτο να γίνει το μεσημέρι της Τρίτης στο Πρωτοδικείο αναβλήθηκε για την Παρασκευή 1η Ιουλίου .

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές - αυτές που έχουν υπερβεί κατά πολύ τον χρόνο συμφωνίας αποπληρωμής - προς τους προμηθευτές είναι αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ με ορισμένες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 500 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή οι οφειλές της επιχείρησης ανέρχονται σύμφωνα με έκθεση προς το δικαστήριο, σε 3 δις και στην υπόθεση εμπλέκονται πάνω από 1000 πιστωτές.

Κύκλοι προσκείμενοι στην εταιρεία αναφέρουν ότι επρόκειτο για μοναδική πλέον επιλογή και υποστηρίζουν ότι μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούν να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα συμφέροντα των προμηθευτών.

Κατά τις ίδιες πηγές, πρόκειται για μία μόνο από τις φάσεις που θα ακολουθήσουν, προκειμένου να εξυγιανθεί και να συνεχίσει τη λειτουργία της η εταιρεία.

Η κατ' αρχήν συμφωνία με τη Σκλαβενίτης ΑΕΕ φαίνεται ότι πλέον δεν ισχύει, κάτι το οποίο εμμέσως υπονοεί και η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της Μαρινόπουλος την περασμένη Τετάρτη η οποία κάνει λόγο για «συνεχείς συζητήσεις με τις τράπεζες».