Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ολοκληρώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του Παγγαίου

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του Παγγαίου.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου

Ο φετινός κύκλος των εκδηλώσεων μνήμης για την απελευθέρωση του Παγγαίου, που διοργάνωσε ο Δήμος Παγγαίου σε συνεργασία με φορείς της περιοχής και μερίδας ευαισθητοποιημένων, σε ιστορικά θέματα, πολιτών και ερευνητών όπως οι κ.κ. Θεόδωρος Λυμπεράκης και Αριστείδης Μεντίζης, ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή 8 Μαΐου 2016 με την εκδήλωση μνήμης στο Μνημείο Μάχης Παλαιοχωρίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως, κ.κ. Χρυσοστόμου και στο μνημείο Μάχης της Βαζόπετρας στην Τοπική Κοινότητα Ελευθερών, που είχαν ως στόχο την ανάδειξη σελίδων τοπικής Ιστορίας που αφορούν την απελευθέρωση του Παγγαίου και την απότιση φόρου τιμής στους πεσόντες.

Το «παρών» στις χθεσινές τελετές έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ο ταγματάρχης Πυροβολικού, Γεώργιος Μπουχουράς και λοιπά στελέχη, καθώς και πλήθος πολιτών.

Ο δήμος Παγγαίου, ευχαριστεί θερμά τα μέλη του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Δωματίων «Το Γεφύρι», του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιδηροχωρίου, του Προσφυγικού- Πολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Εξοχής καθώς και των Πολιτιστικών Συλλόγων Παλαιοχωρίου και Ελευθερών για την καθοριστική συνδρομή τους, καθώς και για τα εδέσματα που προσέφεραν μετά το πέρας των τελετών.