Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Με την υπάρχουσα διαδικασία θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το νέο έτος,  όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης.


Αναλυτικά το δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης, μέσω της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, ανακοίνωσε χθες 26/4/2016, ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών για το νέο έτος θα γίνουν με την υπάρχουσα διαδικασία, αίτημα το οποίο είχε τεθεί από τους ίδιους τους αναπληρωτές.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ο υπουργός δεσμέυτηκε πως την επόμενη χρονική χρονιά θα υπάρξει διαδικασία ΑΣΕΠ και όπως δήλωσε στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων «...θα...υπάρξουν διορισμοί μαζικοί εκπαιδευτικών και αυτό έχει να κάνει και με την πορεία της οικονομίας αλλά και ειδικότερα με τις μεγάλες πιεστικές ανάγκες που υπάρχουν για διορισμούς και όχι για αναπληρωτές ομήρους, για διορισμούς με αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών στα σχολεία.»

Η μεταρρύθμιση στο χώρο της Παιδείας είναι ένας από τους κεντρικούς στόχους της κυβέρνησης. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την εχθρότητα αυτών που απαξίωσαν
την δημόσια παιδεία. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μάχες για να γίνει και πάλι η παιδεία το κοινωνικό αγαθό που δικαιούται ο Έλληνας πολίτης.


Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, 26/4/2016