Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΚΑΒΑΛΑ: Κόντρα για την ΔΕΥΑΚ.

Απάντηση σε όσα δήλωσε ο π. Δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αντικείμενο τα πεπραγμένα της ΔΕΥΑΚ, έδωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ξανθόπουλος.

Αναλυτικά ο κ Ξανθόπουλος αναφέρει:

Γιατί η σιωπή είναι χρυσός!

Ο κ. Σιμιτσής στη διάρκεια της πρόσφατης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ με αντικείμενο τα πεπραγμένα της ΔΕΥΑΚ επί διοικήσεως του και επί ημερών μας, προσπάθησε να παρουσιάσει μια τελείως διαφορετική εικόνα σε ό,τι αφορά την Δημοτική Επιχείρηση, θέλησε να πείσει με ανακρίβειες ότι επί ημερών του όλα λειτουργούσαν άψογα, επιχείρησε να περάσει το μήνυμα της κακοδιαχείρισης από την σημερινή διοίκηση και καταληκτικά θέλησε να προϊδεάσει τους δημότες της Καβάλας για τις επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ, αυξήσεις που μάλλον ο ίδιος προγραμμάτισε αλλά δεν πρόλαβε να υλοποιήσει.

ΑΛΗΘΕΙΑ κ. Σιμιτσή, γιατί δεν προχωρήσατε στην έγκαιρη απορρόφηση της ΔΕΥΑ Φιλίππων από την ΔΕΥΑ Καβάλας; Γιατί δεν προχωρήσατε στις απαιτούμενες διαδικασίες, νόμιμες και έγκαιρες, επανασύνταξης οικονομικών καταστάσεων της ΔΕΥΑΚ και δεν προβήκατε ούτε καν στη διακοπή εργασιών της ΔΕΥΑΦ στην Δ.Ο.Υ. Καβάλας; Γιατί λοιπόν δεν επανακαταρτίσατε έγκαιρα τις οικονομικές καταστάσεις και με τα στοιχεία τα οποία προήλθαν από την απορρόφηση, ώστε να γίνουν και έγκαιρα οι αναγκαίοι έλεγχοι από τους ορκωτούς ελεγκτές που εσείς επιλέξατε; Και το αποτέλεσμα; Φθάσαμε το 2015 να εγκρίνουμε οικονομικές καταστάσεις του 2011.

ΑΛΗΘΕΙΑ κ. Σιμιτσή, γιατί μας είπατε ότι αφήσατε ταμείο 350 χιλιάδες ευρώ – που στην πραγματικότητα τα χρηματικά διαθέσιμα ανερχόταν στα 379.600 ευρώ – όταν εκείνη την στιγμή ΜΟΝΟ η υποχρέωση της ΔΕΥΑΚ προς την ΔΕΗ έφθανε στα 1εκ. 688 χιλιάδες ευρώ; Να σας θυμίσουμε ότι μόλις ανέλαβε η διοίκηση της κ. Δήμητρας Τσανάκα, προχωρήσαμε σε ρύθμιση αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 μηνιαίες δόσεις. Έτσι πετύχαμε να μειώσαμε την οφειλή σε 975.420 ευρώ. Ταυτόχρονα με την σωστή επιλογή μας, πετύχαμε την ένταξή μας στην ειδική εκπτωτική πολιτική μεγάλων πελατών μέσης τάσης, κερδίζοντας έκπτωση 5% επί του συνολικού ετήσιου λειτουργικού κόστους.

ΑΛΗΘΕΙΑ κ. Σιμιστή, σε ό,τι αφορά την απένταξη του έργου των Χιλίων, εκτιμάτε ότι η ΔΕΥΑΚ θα απαλλαγεί από τη δημοσιονομική προσαρμογή και την υποχρέωση να επιστρέψει τα 300.000 ευρώ του ΕΣΠΑ. Ο χρόνος όμως είναι χρήμα. Και μεταφράζετε σε προσαυξήσεις και πρόστιμα φόρων, φέροντας το αρχικό ποσό στο ύψος σε 374.023 ευρώ έως τις 28 Νοεμβρίου 2014, όπου και υπάχθηκε σε ρύθμιση από εμάς. Αν δεν γινόταν ο σωστός και έγκαιρος χειρισμός από την πλευρά μας και ταυτόχρονα η πρόβλεψη για την εξοικονόμηση πόρων για την διάθεση του κονδυλίου αυτού, η ΔΕΥΑΚ θα είχε να αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια προσαυξήσεις φόρων και ποινές φόρου ύψους 117.300 ευρώ ανά έτος. Και αν δεχθούμε ότι θα δικαιωθεί η ΔΕΥΑΚ τι ποσό θα επιστραφεί στην επιχείρηση; Αυτό του αρχικού καταλογισμού ή και των επιπλέων βαρών από τους τόκους;

ΑΛΗΘΕΙΑ, τι ακριβώς ισχύει για τα δάνεια που σύναψε επί ημερών σας η ΔΕΥΑΚ; Εσείς μιλήσατε μόνο για το δάνειο που πάρθηκε επί διοικήσεως του αειμνήστου Λευθέρη Αθανασιάδη, το οποίο και εξυπηρετούνταν από το ταμείο του Δήμου Καβάλας. Επιπροσθέτως τι έχετε να δηλώσετε για τα δάνεια που αναλάβετε συνολικού ύψους 2εκ. 750 χιλιάδων ευρώ; Προβήκατε σε δανεισμό για να καλύψετε μήπως χρηματοδοτικές ανάγκες ή άλλους σκοπούς; Και θυμίζουμε: Δάνειο στην Τράπεζα Αττικής ύψους 1,5 εκ. ευρώ που συνάψατε 18-3-2008. Δάνειο στην Τράπεζα Αττικής ύψους 1 εκ. ευρώ που συνάψατε 25-9-2009. Δάνειο στην Τράπεζα Αττικής, ύψους 250 χιλιάδων ευρώ που επίσης συνάψατε στις 11-6-2012. Συνάψατε λοιπόν μια σειρά δανείων και φροντίσατε ΜΟΝΟ για την αποπληρωμή των τόκων και όχι των δανειακών κεφαλαίων, με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν υποχρεώσεις τις οποίες τελικά ρυθμίσατε για το απώτερο μέλλον!

ΑΛΗΘΕΙΑ κ. Σιμιτσή, πως λέτε ότι εμείς χειρισθήκαμε λάθος την υπόθεση των εργαζομένων ΑμΕΑ, φέροντας την Επιχείρηση σε δύσκολη θέση; Μήπως οι δικοί σας λανθασμένοι χειρισμοί οδήγησαν την όλη υπόθεση στο σημείο που είναι σήμερα, ταλανίζοντας την ΔΕΥΑΚ, επιφέροντάς της επιπρόσθετα βάρη, οικονομικά, νομικά και ηθικά;

ΑΛΗΘΕΙΑ κ. Σιμιτσή, είστε ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες που προσφέρατε δια της ΔΕΥΑΚ στους δημότες του Δήμου Καβάλας; Εσείς επαίρεστε ότι εκτελέσατε στη διάρκεια της θητείας σας ένα έργο ύψους 30 εκ. ευρώ. Εσείς δηλώνετε ικανοποιημένος. Οι δημότες όμως; Το ίδιο άραγε πιστεύουν οι κάτοικοι του Παληού; Το ίδιο εκτιμούν οι κάτοικοι της Παναγίας;

ΑΛΗΘΕΙΑ κ. Σιμιτσή, πως βγάλατε το συμπέρασμα ότι μας χαρακτηρίζει αδυναμία διοίκησης και ότι σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε αυξήσεις στην τιμολογιακή μας πολιτική; Από την θέση του Προέδρου το μόνο που δήλωσα είναι ότι θα φέρω μια ισορροπία μια και δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν χρεώσεις τριών ή και περισσοτέρων ταχυτήτων. Ο Δήμος Καβάλας είναι ενιαίος, οι υπηρεσίες που παρέχονται από τη ΔΕΥΑΚ είναι ενιαίες, άρα ενιαία πρέπει να είναι και η δική μας τιμολογιακή πολιτική.

Αυτά, προς αποκατάσταση της αλήθειας….

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ
Νίκος Ξανθόπουλος