Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

YPSARION MARATHON TRAIL RUNNING

Την Κυριακή 31/5 η Θάσος «αποχαιρέτησε» τον Μάιο με έναν Μαραθώνιο ορειβατικού τρεξίματος που διοργανώθηκε από την Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου και του MTB THASSOS TEAM, ο αγώνας διοργανώθηκε για 2η χρονιά, σε μια προσπάθεια ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς του νησιού σε συνδυασμό της ανάπτυξης δραστηριοτήτων που θα αποτελέσουν πόλο έλξης για περισσότερους επισκέπτες με όποια οικονομικά οφέλη.

Χώρος φιλοξενίας για μια ακόμη φορά o πολυχώρος SAN ANTONIO BEACH στην ακτή του Αγ. Αντωνίου στον Ποτό. Σε ένα πραγματικά πολύ όμορφα στημένο και "ντυμένο" προωθητικά χώρο.

Η εκκίνηση δόθηκε από το πνευματικό κέντρο Θεολόγου στις 8.00 το πρωί. Οι 55 συμμετέχοντες (μικρή άνοδο από πέρυσι) κατευθύνθηκαν προς τις παρυφές του ευρύτερου ορεινού όγκου του Υψάριου με κύρια χαρακτηριστικά της διαδρομής οι εντυπωσιακοί βραχώδης σχηματισμοί με την αποκλειστική δασοκάλυψη Άρκευθου (άγεθρου, Αγριοκυπάρισου), η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως Καταφύγιο Άγριας Ζωής και προστατευόμενη περιοχή ‘Natura’. Καθώς επίσης και τη μοναδική θέα του Βόρειου Αιγαίου.

Νικητής αναδείχθηκε ο Κύπριος Μαυρογιάννης Παύλος με χρόνο 4:45:59, δεύτερος με μεγάλη διαφορά ο Βούλγαρος Pirin Galov από DREAM TEAM SOFIA με χρόνο 5:12:08, τρίτος ο Αθανάσιος Στημονιάρης του Ε.Ο.Σ ΣΕΒΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ με χρόνο 05:28:50. Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Βουλγάρα Monika Dimitrova Philiova με χρόνο 5:37:37 δεύτερη μια «δική μας» η Val Whybrow από την ομάδα της Θάσου ΥPSARIO TRAIL RUNNERS με χρόνο 5:57:46. Τρίτη επίσης η Βουλγάρα Karolina Kalibatseva της KIVI με χρόνο 6:48:45. Γενικά από τους 55 που πήρανε εκκίνηση οι 54 τερμάτισαν, κάτι που δείχνει την ετοιμότητα τους για αυτόν τον αγώνα.

Ο τερματισμός στην ακτή του Αγ. Αντωνίου τους βρήκε όλους ταλαιπωρημένους και κουρασμένους άλλα πλήρεις από ορεινές εικόνες σε συνδυασμό την μοναδική θέα που έχουν τα βουνά της θάσου, χαρακτήρισαν τον αγώνα απαιτητικό λόγω του τερέν και της δυσκολίας του, έναν γνήσιο ορειβατικό μαραθώνιο. Οι περισσότεροι από τους 200 επισκέπτες και αθλητές δεν μπόρεσαν να αντισταθούν την δροσιά της θάλασσας και βούτηξαν στα καταγάλανα νερά ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο αυτόν τον αγώνα.

Στις 17.00 έγιναν οι απονομές παρουσία τοπικών αρχών και μεγάλων χορηγών. Το ραντεβού ανανεώθηκε για την Κυριακή 29 Μάιου 2016. Οι διοργανωτές για ακόμη μια φορά θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους χορηγούς χωρίς τους οποίους δεν θα ήταν δυνατή η διεξαγωγή αυτών των αγώνων

Οι αγώνες έχουν χορηγό επικοινωνίας τον όμιλο Metromedia (Metrosport, Metropolis Radio, Metrosport.gr).