Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Διακάκης: "Σχολείο" η Καβάλα

Σαν ένα μεγάλο σχολείο χαρακτηρίζει το πέρασμά του από την Καβάλα ο Τάκης Διακάκης ο οποίος συνεργάστηκε μαζί με έναν άλλο Κρητικό προπονητή, τον Κώστα Ανυφαντάκη, οδηγώντας τους "Αργοναύτες" πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.


Ο Διακάκης με δηλώσεις του στο athlitiko περιγράφει την εμπειρία την οποία βίωσε στην Καβάλα, χαρακτηρίζοντάς την πρωτόγνωρη. Όπως λέει, είναι πολύ ευχαριστημένος τόσο ο ίδιος όσο και ο Ανυφαντάκης από την αντιμετώπιση την οποία είχαν τους μήνες που εργάστηκαν στην Καβάλα, στην οποία δεν αποκλείεται να επιστρέψουν σε λίγο καιρό.

Τάκη, φέτος είχες μια καινούργια εμπειρία, καθώς βρέθηκες σε μια ομάδα με μεγάλη ιστορία όπως η Καβάλα. Είσαι ευχαριστημένος από το πέρασμά σου, αλλά και το πώς κύλησε η σεζόν;

Καταρχάς θεωρώ ότι ήταν πολύ σημαντικό και σπουδαίο που για πρώτη φορά που "βγήκαμε" με τον Κώστα σαν προπονητές εκτός Κρήτης, μας δόθηκε η ευκαιρία και είχαμε την τιμή να υπηρετήσουμε έναν τόσο μεγάλο και ιστορικό σύλλογο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως τον Α.Ο. Καβάλας, που εκπροσωπεί μια ολόκληρη πόλη και που νιώσαμε έντονα ότι ζει και αναπνέει γι’ αυτή την ομάδα. Σίγουρα είμαστε ευχαριστημένοι γιατί η ομάδα ήταν πολύ οργανωμένη και νοικοκυρεμένη σε όλους τους τομείς κι έτσι μπορέσαμε να δουλέψουμε χωρίς προβλήματα.

Δώσαμε ό,τι μπορούσαμε ώστε η ομάδα να πάει όσο πιο ψηλά γινόταν. Καταφέραμε στην θητεία μας να κάνουμε 11 νίκες μία ισοπαλία και 2 ήττες, να έχουμε την καλύτερη επίθεση και την δεύτερη καλύτερη άμυνα, αλλά δυστυχώς αυτά δεν έφτασαν για να πανηγυρίσουμε στο τέλος. Αυτό όμως που θα μείνει βαθιά χαραγμένο μέσα μας ήταν η αντιμετώπιση όλου του κόσμου στην Καβάλα, που από την πρώτη στιγμή μας αγκάλιασε και μας στήριξε. Μας έκανε να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας και αυτό μας έδωσε ακόμα περισσότερη δύναμη στο δύσκολο και αγχωτικό μας έργο, καθώς δυστυχώς δεν υπήρχαν περιθώρια γι’ απώλειες απ’ όταν αναλάβαμε και οι νίκες ήταν πάντοτε μονόδρομος.

Πώς ήταν το πρωτάθλημα στον όμιλο όπου αγωνιστήκατε; Στην Καβάλα είναι ευχαριστημένοι με την 3η θέση;

Ο 1ος όμιλος που αγωνιζόταν η Καβάλα ήταν ομολογουμένως ο δυσκολότερος της Γ’ Εθνικής γιατί εκτός από εμάς ήταν άλλες τρεις ομάδες με μεγάλη ιστορία, όπως ο Αρης, ο Πανσερραϊκός και η Δόξα Δράμας και τα μεταξύ μας παιχνίδια είχαν έντονο το χρώμα αγώνων Σούπερ Λιγκ. Γενικά όμως κανένα ματς δεν ήταν εύκολο λόγω του ότι όλες οι ομάδες έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό όταν αντιμετώπιζαν αυτές τις τέσσερις. Οι συνθήκες γινόντουσαν ακόμα πιο δύσκολες λόγω των πολύ κακών αγωνιστικών χώρων στα εκτός έδρας ματς, αλλά και του ότι όλες αυτές οι ομάδες έπαιζαν πολύ αμυντικά και ήταν δύσκολο να τις διασπάσεις. Στην Καβάλα όλοι αναγνώρισαν ότι η ομάδα έκανε υπέρβαση και τεράστια προσπάθεια απέναντι στον Πανσερραϊκό και τον Αρη που είχαν το διπλάσιο και το τριπλάσιο μπάτζετ σε σχέση μ’ εμάς κι όμως καταφέραμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος και αν δεν ήμασταν τόσο άτυχοι στο ντέρμπι με τον Πανσερραϊκό με το χαμένο πέναλτι και τις χαμένες ευκαιρίες και την άδικη λόγω εμφάνισης ήττα μας με 1-0, ίσως να ήμασταν εμείς οι πρωταθλητές...

Τι σκοπεύεις να κάνεις για τη νέα σεζόν; Θα μπορούσες να συνεχίσεις μαζί με τον Κώστα Ανυφαντάκη στην Καβάλα;

Ενόψει της νέας σεζόν ήμαστε προς το παρόν στην αναμονή. Συζητάμε κάποιες προτάσεις που υπάρχουν και περιμένουμε τις διοικητικές εξελίξεις που υπάρχουν αυτές τις μέρες στην Καβάλα γιατί για μας αυτή η ομάδα έχει προτεραιότητα και είμαστε και οι δύο πλευρές ευχαριστημένοι από την συνεργασία την οποία είχαμε.

Με την ευκαιρία, πώς βρεθήκατε στην Καβάλα προπονητές με τον Ανυφαντάκη και πώς ήταν για σένα ειδικότερα αυτή η εμπειρία;

Το πώς βρεθήκαμε στην Καβάλα είναι μεγάλη ιστορία… Εμείς είχαμε ανέβει στην Αθήνα με τον Κώστα για να συζητήσουμε μία πρόταση που είχαμε για να πάμε σε μια ομάδα Β’ Εθνικής στην Κύπρο. Μετά φύγαμε και πήγαμε 3-4 μέρες διακοπές στα Γιάννενα όπου μας είχε καλέσει ο κύριος Πετράκης και όταν γυρίζαμε πάλι Αθήνα δεχτήκαμε την πρόταση για Καβάλα και ξαναγυρίσαμε στη Βόρεια Ελλάδα! Εκεί πήγαμε και συζητήσαμε με την διοίκηση της ομάδας και τα βρήκαμε και μείναμε, καθώς σίγουρα το όνομα και η ιστορία αυτής της ομάδας είναι μεγάλο κίνητρο για κάθε προπονητή παρόλο που ήταν στην Γ’ Εθνική. Σαν εμπειρία, το να πάμε στην Καβάλα, θεωρώ ότι ήταν πολύ σημαντική γιατί πρώτα απ’ όλα γνωρίσαμε και μας γνώρισε το ποδόσφαιρο της Β. Ελλάδος όσον αφορά τις ομάδες, την νοοτροπία, τα γήπεδα, τους παίκτες, τις καιρικές συνθήκες κτλ. Έπρεπε να διαχειριστούμε ανθρώπους και ποδοσφαιρικές καταστάσεις που για μας ήταν τελείως άγνωστες λόγω του ότι ερχόμασταν από πολύ μακριά, να ζήσουμε σε μια πόλη για μεγάλο διάστημα και για πρώτη φορά πολύ μακριά από τις οικογένειές μας. Γενικά περάσαμε ένα "σχολείο" που μας έδωσε πολλά εφόδια για το μέλλον. Το συμπέρασμα είναι ότι όταν είσαι κάπου αλλού και όχι στον τόπο σου, δουλεύεις με πολλή περισσότερη ηρεμία και καθαρό μυαλό. Έχεις περισσότερο χρόνο στην διάθεσή σου γιατί ασχολείσαι μόνο με το αντικείμενό σου και όχι με διάφορα άλλα θέματα γύρω από την ομάδα, που σε φθείρουν και τέλος αναγνωρίζεται πιο εύκολα το έργο σου γιατί κρίνεσαι καθαρά ποδοσφαιρικά και όχι λόγω συμπαθειών η αντιπαθειών.

Ενα σχόλιο για το χανιώτικο ποδόσφαιρο... Ο Κισσαμικός ανέβηκε. Αλλά υπάρχουν ο Πλατανιάς και τα Χανιά φυσικά.

Το χανιώτικο ποδόσφαιρο έχει κάνει τεράστια άλματα τα τελευταία χρόνια και αυτή την στιγμή είναι ο πιο επιτυχημένος Νομός στην Ελλάδα μετά από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη αφού έχουμε τον Πλατανιά στη Σούπερ Λιγκ και τον ΑΟΧ και τον Κισσαμικό στην Β’ Εθνική. Ειλικρινά ένιωθα πολύ ωραία που ενώ έμενα πολύ μακριά απ’ την Κρήτη είχα την δυνατότητα να πάω να δω τον Πλατανιά όταν έπαιζε στην Ξάνθη ή στην Κομοτηνή και επίσης τον ΑΟΧ στις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Αυτό που με στενοχωρούσε όμως ήταν ότι δεν έβλεπα καθόλου να υπάρχουν Χανιώτες παίκτες και πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να γίνει για να καθιερωθούμε ψηλά σαν Νομός και να μείνουμε για πάρα πολλά χρόνια σ’ αυτό το επίπεδο, είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες έτσι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες στους Χανιώτες ποδοσφαιριστές γιατί προσωπικά πιστεύω ότι δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από διάφορες πολυδάπανες μεταγραφές που γίνονται ειδικά στην Β’ Εθνική. Υπάρχουν αξιόλογοι Χανιώτες που είναι διασκορπισμένοι σε άλλες ομάδες οι οποίοι στέκονται άνετα σε αυτή την κατηγορία. Αν λοιπόν τους "ψήσουμε" ποδοσφαιρικά στην Β’ Εθνική, σιγά-σιγά θα είναι έτοιμοι και για την Σούπερ Λιγκ, οπότε το κέρδος θα είναι τεράστιο για το μέλλον και τότε πραγματικά θα έχουμε θέσει τις βάσεις να πατάμε στέρεα και να είμαστε στα "μεγάλα σαλόνια" τα οποία στερηθήκαμε τόσα χρόνια.

Πηγή: athlitiko.gr