Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Α.Ο. Καβάλα - Καραπατής - Γεωργιάδης - Δανιήλ - Γιανέβσκι - Μαριάνη - Πέτροβιτς - Δανιήλ. Προπονητές στον πάγκο του ΑΟΚ

Τον Αύγουστο του 1976 η Καβάλα έχει επανέλθει άμεσα στα μεγάλα σαλόνια τη Α Εθνικής επικρατώντας στη διαφορά γκολ της ισόβαθμης Βέροιας στο Βόρειο όμιλο.

Είναι η χρυσή εποχή του ΑΟΚ που από το 1969 εώς το 1982 αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία με εξαίρεση το πρωτάθλημα 1975-1976.

Πριν καν διαδεχθεί τον Κώστα Καραπατή στο πάγκο της ομάδας ο Αντώνης Γεωργιάδης υπαβάλλει παραίτηση τηλεγραφικώς και στις 18 Αυγούστου 1976 η Αθλητική Ηχώ κυκλοφορεί με τίτλο στις μέσα σελιδες:
"Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΑΝΙΗΛ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ.
Το Σάββατο πάει στην Βουλγαρία."
(εκεί έκανε προετοιμασία η ομάδα)

Γέννημα θρέμα Καβαλιώτης ο 38χρονος τότε Δανιήλ είχε ταξιδέψει στην Γερμανία για να διδαχθεί την τέχνη της προπονητικής και έγινε ο πρώτος Έλληνας τεχνικος που πήρε το σχετικό δίπλωμα και μάλιστα από τις πιο γνωστές προπονητικές σχολες αυτή της Κολωνίας με αριστα.

Ο Δανιήλ επέστρεψε στην Ελλάδα και μετά από τνο ΑΟ Πάτραι, Ξάνθη, Δήμητρα Τρικάλων και Πτολεμαίο Πτολεμαϊδας (Εορδαϊκός), όπως δήλωνε στην Ηχώ ήταν έτοιμος να αναλάβει την Καβάλα.

Μεταξύ άλλων στη συνέντυξη αυτή ο Βασίλης Δανιήλ θα πεί
"Έφτασα εκεί που ήθελα. Για μένα η Καβάλα δεν είναι απλώς μια ομάδα που θέλω να βοηθήσω. Είναι κάτι παραπάνω είναι αγάπη είναι λατρεία. Το δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση, χωρίς να φοβάμαι οτι θα χαρακτηριστώ εγωιστής, πως θα την ανεβάσω πολύ ψηλά."

Τελικά δεν έμελε εκείνη τη σεζόν ο Βασίλης Δανιήλ να κάτσει στον πάγκο της Καβάλας αλλά 3 χρόνια μετά.

Τι χάλασε εκείνη τη συμφωνία δεν το ξέρουμε.

Σον πάγκο της Καβάλας τελικά έκατσε μέχρι και τον Δεκέμβριο του 1977 ο Γιάνε Γιανέβσκι (με θητεία σε ΠΑΟΚ, Παναχαϊκή και Πιερικό. Τον διαδέχθηκε ο Ιταλός Αμόζ Μαριάνη με θητεία σε Γιουβέντους, Μίλαν, Φιορεντίνα, Λάτσιο, Νάπολι κ.α. και ακολούθησε τον Σεπτέμβρη του 78 ο Αλεξέι Πέτροβιτς.

Τελικά το Σεπτέμβρη του 1979 είχε έρθει η ώρα να αναλάβει την Καβάλα ο Βασίλης Δανιήλ.

Πηγή: https://sport-retro.gr/ - Μάνος Ανδρουλάκης