Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Σωματείο Εμπορ.υπαλ. Ν.Καβάλας: ΑΠΕΡΓΙΑ 24 Σεπτέμβρη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 10:00πμ


Δίνουμε μαζικό, μαχητικό "παρόν" στην 3ωρη στάση εργασίας που έχει κηρύξει το Σωματείο μας που τις 8πμ έως τις 11πμ.

Παλεύουμε ενάντια στον αναπτυξιακό νόμο της κυβέρνησης που:
• Τσακίζει τις κλαδικές συμβάσεις.Για την όποια επέκτασή τους προστίθεται και ο όρος να υπάρχει “τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου”.

• Ενισχύει τις ενώσεις προσώπων που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής. Να θυμίσουμε ότι πάνω από 1500 τέτοιες ενώσεις στήθηκαν από τους εργοδότες τα έτη 2012-2013 για να κατεβάσουν τους μισθούς στο ύψος του κατώτερου και τα 586 ευρώ.

• Φέρνει ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη πετσοκομμένων μισθών. Ο μέσος μισθός είχε επίσημα μειωθεί πάνω από 25%, τώρα θέλουν να τον πάνε ακόμα παρακάτω!

• Θεσπίζει το «ηλεκτρονικό μητρώο» και καθιερώνει την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες. Με αυτόν τον τρόπο η νοθεία και το «φακέλωμα» γίνονται πολύ πιο εύκολα.

• Καταργεί και το ελάχιστο δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ.

• Μιλά για συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα την μη αναγνώριση των ενσήμων!

• Υπονομεύει την πληρωμή της υπερωρίας με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης

• Ορίζει τον Υπουργό Εργασίας ως “ανώτατο άρχοντα”, για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Δηλαδή ο Γ. Βρούτσης θα είναι αυτός που θέλουν να μας ορίσουν να έχει τον πρώτο λόγο στα δικά μας εργασιακά δικαιώματα!

Το νέο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο δίνει "γη και ύδωρ" στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στη μεγαλοεργοδοσία, τσακίζοντας παράλληλα τα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Επιχειρεί να βάλει περισσότερα εμπόδια και φραγμούς στα ταξικά συνδικάτα, όπως το δικό μας Σωματείο, που αγωνίζονται με πραγματικές συλλογικές διαδικασίες και υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες των εργατών, έχοντας σταθερό μέτωπο απέναντι σε εργοδοσία - κυβερνήσεις.

Η ανάπτυξή τους που επιδεινώνει τους όρους δουλειάς και ζωής μας βρίσκει βασικούς στυλοβάτες και μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, στο πρόσωπο του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. Στη γραμμή της συναίνεσης. Στην ίδια γραμμή πλεύσης είναι και η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καβάλας που ανέκαθεν στηρίζει τους εργοδότες και γυρνάει την πλάτη στους αγώνες των εργαζομένων! Για ακόμη μια φορά αρνούνται να καλέσουν ακόμα και σε ΔΣ για να παρθεί απόφαση για απεργία ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο που μας τσακίζει!

Οι εργαζόμενοι τώρα να τους γυρίσουμε την πλάτη!!!
Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!!
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Σε καλούμε να οργανωθείς στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων! Να δώσουμε μαζί την μάχη για σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής, για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, για συνδικάτα ανεξάρτητα από το κράτος και την εργοδοσία.

Μετά από 10 χρόνια κρίσης και τριών μνημονίων που σαν οδοστρωτήρας πέρασαν πάνω από τις ζωές μας και μας ανάγκασαν να πληρώσουμε την κρίση τους, έρχονται τώρα να μας ξαναχρεώσουν την ανάπτυξή τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τη δράση τους μέσα από το σωματείο τους, να παλέψουν μέχρι και το τελευταίο λεπτό για την επιτυχία της στάσης εργασίας και της απεργιακής συγκέντρωσης στις 24 Σεπτέμβρη!

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΏΝ