Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τα οφέλη της Ωμοφαγίας

ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΩΜΟΦΑΓΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ


Η Φλώρα Παπαδοπούλου συγγραφέας και σεφ ωμοφαγικής διατροφής μας εξηγεί τα ωφέλη της ωμοφαγίας για τον οργανισμό μας.

“Η Ωμοφαγία είναι η διατροφή του Μέλλοντος! Είναι η επανασύνδεσή μας με τον «ομφάλιο λώρο» της μητέρας Φύσης. Είναι ο φυσικός τρόπος θρέψης. Είναι υγεία, είναι αγάπη, είναι φροντίδα, για τον εαυτό μας και τον πλανήτη Γη”, γράφει η κα Παπαδοπούλου.

“Ωμοφαγία είναι να τρώμε την τροφή μας όπως μας την έδωσε η φύση δηλαδή άψητη! Αυτό δεν σημαίνει διατροφική μονοτονία, όχι μόνον γιατί υπάρχει απίστευτη ποικιλία τροφών στη Φύση αλλά διότι χάρη στους προγενέστερους από εμάς ωμοφάγους έχουμε στα χέρια μας μια ολόκληρη τέχνη παρασκευής πολύ χορταστικών και δελεαστικών πιάτων γκουρμέ (που αναπτύσσεται συνεχώς) που στηρίζει την Ωμοφαγία και την κάνει ελκυστική στο ευρύ κοινό. Αν δεν υπήρχαν τα φρούτα, τα λαχανικά και οι καρποί δεν θα υπήρχε ζωή στον πλανήτη ούτε ζώα ούτε άνθρωποι”, υποστηρίζει η Φλώρα Παπαδοπούλου!

Ποια είναι τα ωμά και «ζωντανά» φαγητά;

Τα ωμά και «ζωντανά» φαγητά είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, τα όσπρια, τα δημητριακά, τα φύτρα. Μαζί με αυτά ακολουθούν τα μυρωδικά, τα βότανα, η χαρουπόσκονη, το ανεπεξέργαστο μέλι, τα σιρόπια που παίρνουμε από τα δένδρα (του σφενδάμου κ.α.) το ακατέργαστο αλάτι (σε καλλιέργειας χωρίς συντηρητικά κ.α.)

Η τροφή όταν μαγειρεύεται σε θερμοκρασίες πάνω από 118F βαθμούς χάνει τα ένζυμά της αυτά που έχει προβλέψει η Φύση για να μπορεί η κάθε τροφή να μεταβολίζεται και να επιστρέφει στη γη από όπου και προήλθε. Χάνει το 50% της πρωτεΐνης, τα μέταλλα, τις βιταμίνες και γενικά τα θρεπτικά της συστατικά με αποτέλεσμα να τρώμε ποσότητες για να πάρουμε ότι έχει απομείνει από θρεπτικά συστατικά μετά το μαγείρεμα. Αυτή είναι και η βασική αιτία της παχυσαρκίας. Αντίθετα δεν υπάρχει ωμοφάγος στον κόσμο που να μην έχει το φυσιολογικό του βάρος.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η έλλειψη των ενζύμων στα φαγητά ευθύνονται για το φούσκωμα, το βάρος και την υπνηλία που νοιώθουμε μετά από ένα (υποτιθέμενο) πλήρες γεύμα.

Ο οργανισμός χρειάζεται όλη του την ενέργεια για να μεταβολίσει τροφές που δεν περιέχουν ένζυμα. Ενώ αντίθετα οι ωμοφάγοι δεν έχουν τέτοια συμπτώματα. Μετά από ένα πλήρες γεύμα είναι ελαφρείς και γεμάτοι ενέργεια!

Να δούμε τα θετικά αποτελέσματα της Ωμοφαγικής διατροφής όπως τα καταγράφει η συγγραφέας:

– χάσιμο περιττού βάρους,

– απαλλαγή από τη λαιμαργία,

– διαμόρφωση θετικής στάσης ζωής και ανάπτυξη κεφιού,

– απαλλαγή από καταθλιπτικά συναισθήματα,

– απαλλαγή από πονοκεφάλους,

– απαλλαγή από προβλήματα πριν και κατά την έμμηνο ρύση,

– εξαφάνιση της κυτταρίτιδας,

– πύκνωση του τριχωτού της κεφαλής,

– εξαφάνιση των λευκών τριχών στα μαλλιά,

– απαλλαγή από αλλεργίες,

– απαλλαγή από μυκητιάσεις,

– απαλλαγή από αρθρίτιδες

– απαλλαγή από φοβίες,

– απαλλαγή από εθισμούς (τσιγάρο, αλκοόλ, καφέ, κ.λ.π.)

– απαλλαγή από χρόνια κόπωση,

– απαλλαγή από στομαχικές διαταραχές,

– απαλλαγή από την ακμή και διάφορα δερματικά προβλήματα,

-απαλλαγή από κακοσμία του στόματος και του σώματος, και ο κατάλογος είναι μακρύς.

ΠΗΓΗ: bodyinbalance.gr