Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων: Η τρομοκρατία της Μετρό Θεσσαλονίκης δεν θα περάσει

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) καταγγέλλει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την λυσσώδη αντεργατική επίθεση της Κ/Ξ του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ - IMPREGILO - ANSALDO STS - SELI - ANSALDOBREDA, η οποία επιχειρεί να στείλει ένα τρομοκρατικό μήνυμα ενάντια σε ομάδα δεκαεννέα αρχαιολόγων συναδέλφων μας, αδίκως απολυμένων στις αρχές του 2013: Ο κολοσσός που έχει πάρει εκατομμύρια από το Ελληνικό Δημόσιο προχώρησε σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών των συναδέλφων μας (για να πάρει πίσω τα ποσά που τους είχαν επιδικαστεί με απόφαση Πρωτοδικείου, η οποία αναιρέθηκε σε επίπεδο Εφετείου, και ενώ εκκρεμεί η οριστική λύση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο) και πλέον τους απειλεί με κατασχέσεις και της κινητής τους περιουσίας!

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Κ/Ξ αυτή τη στιγμή δεσμεύει (με εκατοντάδες ευρώ τόκο!) τα ποσά που διεκδικεί από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των 19 συναδέλφων μας, βάζοντας χέρι σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και σε κοινούς λογαριασμούς (!) που τηρούσαν κάποιοι από αυτούς, με κατασχέσεις που ξεκινούν από το ποσό των 8 ευρώ (τόσο μεγάλη φαίνεται ότι είναι η οικονομική ανάγκη της Κοινοπραξίας), από συμβασιούχους σε κάθε περίπτωση εργαζομένους εκ των οποίων μάλιστα ορισμένοι σήμερα είναι άνεργοι. Ντρεπόμαστε εμείς για λογαριασμό τους!

Μεστό εκδικητικότητας, το «μήνυμα» της Κοινοπραξίας του 2013 έχει, παράλληλα, αρκετούς αποδέκτες, μεταξύ των οποίων οι νυν εργαζόμενοι, στους οποίους η Κ/Ξ δίνει την εντολή να σκύψουν το κεφάλι και να στρέψουν τις πλάτες στους συναδέλφους τους, καθώς και άλλες ομάδες συναδέλφων που διεκδικούν αποζημιώσεις από το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, από τους οποίους η Κ/Ξ, εμμέσως πλην σαφώς, απαιτεί να ταπεινώσουν τις αξιώσεις τους, και όλα αυτά την ώρα που δρομολογείται η έναρξη εργασιών για την επέκταση της Γραμμής 4 στο Μετρό Αθήνας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε ένα «νομικό ζήτημα», ενώ εκπέμπει μέσω της ενέργειας της Κ/Ξ του Μετρό Θεσσαλονίκης το ίδιο αντεργατικό και τρομοκρατικό περιεχόμενο με εκείνο που γνωρίσαμε στην πρόσφατη έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιώς. Τώρα προχωρούν ένα βήμα παραπάνω! Μετά τους Η/Υ των γραφείων της ΕΛΜΕ, ετοιμάζονται να πάρουν τους Η/Υ από τα σπίτια ανέργων!

Οι δεσμεύσεις που δόθηκαν από την υπουργό και την υφυπουργό προς αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΣΕΚΑ, τη Δευτέρα που μόλις παρήλθε (5/11), ότι θα επιδιωχθεί στην επικείμενη συνάντησή τους (την Τρίτη, 6/11) με τον κ. Μυλόπουλο, Πρόεδρο του ΔΣ της Αττικό Μετρό ΑΕ, να παυθεί το νομικό και οικονομικό κυνήγι σε βάρος των συναδέλφων μας, διαψεύσθηκαν και καταρρίφθηκαν σε χρόνο ρεκόρ, με τα κατασχετήρια των τραπεζικών λογαριασμών να αναγράφουν ημερομηνία 7/11!

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων στηρίζει τους 19 συμβασιούχους αρχαιολόγους, και, ως πρώτη ενέργειά του, καλεί την Παρασκευή, 9/11, στις 14:30, σε παράσταση διαμαρτυρίας στα Γραφεία της Κοινοπραξίας του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, Μιχαήλ Καλού και Μοναστηρίου. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Ο ΣΕΚΑ:
- Απαιτεί να σταματήσει εδώ το νομικό κυνήγι που έχει εξαπολύσει η Κοινοπραξία (με τη μορφή που αυτή είχε το 2013) του Μετρό Θεσσαλονίκης προς τους 19 αρχαιολόγους, που κυριότατο στόχο έχει την τρομοκράτηση των παλαιότερων αλλά και των τωρινών εργαζομένων στο έργο και όχι την επιστροφή των αποζημιώσεων.

- Καλεί το ΥΠΠΟΑ να λάβει επιτέλους θέση απέναντι στο σοβαρό αυτό ζήτημα και να σταθεί εμπράκτως στο πλευρό των εργαζομένων, ζητώντας από την Κοινοπραξία να σταματήσει τις κατασχέσεις των τραπεζικών λογαριασμών και τις όποιες οικονομικές διεκδικήσεις της.

- Καλεί τους συναδέλφους του ΣΕΑ να μας στηρίξουν και μην ανεχτούν την πρωτοφανή αυτή νομική επίθεση.

- Καλεί τα σωματεία και τις ομοσπονδίες καταρχάς στον τομέα του Πολιτισμού να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία.
--
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΕΚΑ