Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Έργα στις παραλίες του Δήμου Παγγαίου. 230.000 για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία

Στα έργα περιλαμβάνεται πιλοτική δράση με τοποθέτηση αμμοφρακτών στην περιοχή των αμμολόφων. Έργο για τη «Δημιουργία προσβάσιμων, ολοκληρωμένων, θαλάσσιων, τουριστικών προορισμών Δήμου Παγγαίου», συνολικού προϋπολογισμού 231.270,09 ευρώ.


Στο πλαίσιο του έργου HERMES που υλοποιείται σε 4 χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Αλβανία) με επικεφαλής το Δήμο Παγγαίου, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της διάβρωσης ακτών και του περιορισμού του φαινομένου το οποίο οφείλεται σε φυσικά και ανθρωπογενή αίτια, μεταξύ άλλων, ο Δήμος Παγγαίου θα αναπτύξει στους επόμενους μήνες πιλοτικά μία δράση με τοποθέτηση αμμοφρακτών στην περιοχή των αμμολόφων, για την προστασία του πολύτιμου πόρου. Σαν Δήμος Παγγαίου, επιδιώκουμε σταθερά την τοπική ανάπτυξη με αειφορικότητα και σε σεβασμό στο περιβάλλον.



Με προτεραιότητα τον συνδημότη και τα άτομα με αναπηρίες (ΑΜεΑ), πετύχαμε την έγκριση του έργου για τη «Δημιουργία προσβάσιμων, ολοκληρωμένων, θαλάσσιων, τουριστικών προορισμών Δήμου Παγγαίου», συνολικού προϋπολογισμού 231.270,09 ευρώ, που αφορά στη προμήθεια εξοπλισμού για τη δημιουργία προσβάσιμων, ολοκληρωμένων θαλάσσιων τουριστικών προορισμών του Δήμου Παγγαίου, ώστε να παρέχεται προσβασιμότητα στα άτομα με κινητικά προβλήματα (ΑΜεΑ).

Το έργο αφορά 4 σημεία παρέμβασης που είναι: α) η παραλία Οφρυνίου (εντός του οικισμού), β) παραλία Αμμολόφων (περιοχή κατασκηνώσεων), γ) παραλία Ν. Ηρακλείτσας (περιοχή πάρκινγκ), και δ) παραλία Ν. Περάμου (ύψος οδού Αγ. Κωνσταντίνου). Προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού και υποδομών για την πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα και ΑΜεΑ στη θάλασσα. Αποδεικνύουμε έμπρακτα πως οι ίσες δυνατότητες σε όλους τους δημότες του Δήμου Παγγαίου είναι προτεραιότητα μας!