Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα. Υπογράψτε στο onomasia.gr

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, η Παμμακεδονική Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και το International Hellenic Center, με την υποστήριξη πλήθους άλλων οργανώσεων σε Ελλάδα και το Εξωτερικό, έχοντας πλήρη επίγνωση των διαδραματιζομένων γεγονότων στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και ανησυχώντας για τις προαναγγελθείσες εξελίξεις στην ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων, δίνουν την ευκαιρία στους Έλληνες πολίτες να εκφραστούν και να δώσουν στην Ελληνική Διπλωματία ένα πολύ ΙΣΧΥΡΟ διαπραγματευτικό «χαρτί»: την ξεκάθαρη-αδιαμφισβήτητη λαϊκή βούληση για ΜΗ ΧΡΗΣΗ του όρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» επουδενί (σε σύνθετη ονομασία ή παραγώγων αυτού) στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων.


Καλούνται ΟΛΟΙ οι Έλληνες και φιλέλληνες να υπογράψουν το ΨΗΦΙΣΜΑ που βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.onomasia.gr και απευθύνεται στον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης (Πρωθυπουργό) κ.Αλέξη Τσίπρα. Σε αυτό το ΨΗΦΙΣΜΑ ζητείται να τηρηθεί η απόφαση της σύσκεψης πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκε το 1992 περί ΜΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στην ονομασία του γειτονικού κρατιδίου. Σε περίπτωση που υπάρξει ΕΚΤΡΟΠΗ από την εν λόγω απόφαση ZHTOYME από τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ.Αλέξη Τσίπρα (όπως προβλέπεται στο Σύνταγμα) να θέσει στην κρίση του Ελληνικού λαού την αποδοχή ή μη χρήσης το όρου «Μακεδονία» από το γειτονικό κρατίδιο, προσφεύγοντας στην ύψιστη μορφή Δημοκρατίας που είναι το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!

Καλούνται επίσημοι φορείς (Μητροπόλεις, Περιφέρειες, Δήμοι, Ομοσπονδίες, Σύλλογοι και άλλες οργανώσεις) να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή δηλώνοντας τη στήριξή τους στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΟΠΣΜ (info@popsm.gr) και να αναγραφούν στη στήλη ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ που υπάρχει στην ιστοσελίδα www.onomasia.gr

Οι απανταχού Έλληνες διατηρούν ξεκάθαρη στάση στο θέμα αυτό. Μένει να αποδειχθεί στην πράξη υπογράφοντας στην ιστοσελίδα που ακολουθεί. Τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και Νομός) που δίνουν οι υπογράφοντας ΔΕ θα είναι ορατά από κανέναν και ΔΕ θα δοθούν σε τρίτους. Οι υπογραφές με το πέρας της λήξης της διενέργειας συλλογής τους θα επιδοθούν στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ.Αλέξη Τσίπρα συνοδεία του ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ που ακολουθεί. ΨΗΦΙΣΜΑ

Προς τον Πρόεδρον της Ελληνικής Κυβέρνησης κ.Αλέξη Τσίπρα
Στις 13 Απριλίου 1992 πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά σύσκεψη των τότε πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή με θέμα την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοίνωσε ο τότε Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας κ. Πέτρος Μολυβιάτης: «Σχετικά με το θέμα των Σκοπίων, η πολιτική ηγεσία της χώρας, με εξαίρεση το ΚΚΕ, συμφώνησε ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνον αν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ, στις 16 Δεκεμβρίου 1991, με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη “Μακεδονία”».

Ακολούθησε η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Ελπίζω ότι οι σύμμαχοι και συνεταίροι μας θα καταλάβουν επιτέλους ότι δεν υπάρχει παρά μόνο μία Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή είναι Ελληνική. Αυτά τούς τα είπα και τους τα έχω γράψει».

Όμως δεδομένου ότι μετέπειτα και χωρίς νεώτερη απόφαση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) αναφορικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ αναγράφεται: «η επίσημη θέση της Ελλάδας είναι σαφής: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη “Μακεδονία” που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή», δημιουργούνται στους Έλληνες και ιδιαίτερα στους Μακεδόνες ιδιαίτερα έντονες ανησυχίες και αντιδράσεις για το ότι η επερχόμενη λύση θα είναι σχετική με την παραπάνω θέση του ΥΠΕΞ και όχι με την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, η οποία είναι σύμφωνη με εκείνη του συνόλου των Ελλήνων.

Επειδή κάθε άλλη θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης, από εκείνη της παραπάνω απόφασης των πολιτικών αρχηγών σε συνδυασμό με την επακόλουθη δήλωση του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, είναι αντίθετη της θέλησης του συνόλου του Ελληνικού Λαού και ιδιαίτερα των Μακεδόνων,
Επειδή είναι δεδομένο ότι η ονομασία της ΠΓΔΜ είναι κορυφαίο κρίσιμο εθνικό θέμα,

Ζ Η Τ Α Μ Ε

Να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» επουδενί στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων, καθώς πιθανή ύπαρξή του θα συμβάλει στην αποσταθεροποίηση της περιοχής.
Σε περίπτωση εκτροπής από την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, να δοθεί ο λόγος στον Ελληνικό λαό για να αποφασίσει γι’ αυτό το μείζον εθνικό θέμα με την υπέρτατη μορφή άμεσης δημοκρατίας, που είναι το δημοψήφισμα.