Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Χαιρετισμός Δημάρχου Καβάλας για τα Χριστούγεννα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


Αγαπητές Συμπολίτισσες,
Αγαπητοί Συμπολίτες,
Αγαπημένα μου Παιδιά,
Σε λίγες ημέρες το πιο λαμπερό αστέρι, αυτό της Θείας Γέννησης, θα φωτίσει τον κόσμο από άκρη σε άκρη και το μήνυμα χαράς για τον ερχομό του Θεανθρώπου πάνω στη γη, θα πλημμυρίσει τις καρδιές μας με αγάπη και αισιοδοξία για το Νέο Έτος που ανατέλλει.

Κάθε χρόνο τις Άγιες αυτές Ημέρες, καθένας από εμάς, σαν από Θεία Χάρη, αισθάνεται ότι κάτι νέο προσδοκά, κάτι ελπιδοφόρο, κάτι που φέρνει χαμόγελο στα χείλη μας και κάνει τα πρόσωπά μας να λαμποκοπούν.

Είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων, γεμάτο φως και λάμψη, που έρχεται να μας υπενθυμίσει, μέσα στον καθημερινό και συνεχή αγώνα της ζωής, ότι η αγάπη, η ελπίδα, η ομόνοια, η ανθρωπιά, η συνεργασία, η αλληλεγγύη, αξίες ανεκτίμητες, βαθιά ριζωμένες στη φύση του ανθρώπου, είναι αυτές που μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε να προσδοκούμε έναν καλύτερο κόσμο.

Μέσα σε αυτό λοιπόν το εορταστικό κλίμα, ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με τα Νομικά του Πρόσωπα, Δημωφέλεια, Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη - Προσχολική Αγωγή, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Δημοτικό Ωδείο, Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, Πολιτιστικούς, Φιλανθρωπικούς, Εθελοντικούς Συλλόγους και Φορείς, δημιούργησαν τα «Χριστούγεννα - Πρωτούγεννα» για όλους, μικρούς και μεγάλους.

Τα «Χριστούγεννα-Πρωτούγεννα», τα έχουν όλα: συναυλίες, κάλαντα, ύμνους και ψαλμωδίες, παραμύθια, παιχνίδια, κατασκευές, θέατρο, «γλυπτική», χορό, έκθεση, βιωματικά εργαστήρια, αναβιώσεις εθίμων, γαστρονομία. Ήθη και έθιμα από την Ελλάδα, τις χαμένες πατρίδες, αλλά και άλλες χώρες. Κανταδόρους, μπάντες και δρώμενα στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης της Καβάλας και τις κοινότητες του Δήμου μας. Σας καλώ όλους να ξεφυλλίσετε το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Δήμου Καβάλας, γιατί με χαρά θα διαπιστώσετε ένα πραγματικό μωσαϊκό από εκδηλώσεις, για το οποίο με πραγματικό μεράκι, κέφι και φαντασία εργάστηκε ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων, εντός των υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, αλλά και εκτός και για το λόγο αυτό τους ευχαριστώ θερμά.

Ας αφήσουμε για λίγο τα προβλήματά μας κι ας επιτρέψουμε στο πνεύμα των εορτών να φέρει γαλήνη στην ψυχή μας. Ας χτυπήσουμε την πόρτα του συνανθρώπου μας, του γείτονα, του αδύναμου συμπολίτη μας κι ας προσφέρουμε απλόχερα την αγάπη μας και τη βοήθειά μας.
Εύχομαι σε όλους σας, από τα βάθη της καρδιάς μου, Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος με υγεία και ευημερία.

Η Δήμαρχος Καβάλας
ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΑΝΑΚΑ