Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Στην Ελληνογερμανική Συνέλευση η Δήμαρχος Καβάλας

Στην 7η Ετήσια Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης συμμετείχε η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Ηλία Καλανταρίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Καβάλας.

Η Συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Sindelfingen στις 9-11 Νοεμβρίου 2017 με κεντρικό θέμα «Δύναμή μας η Τοπική Αυτοδιοίκηση» και συμμετείχαν περισσότεροι από 100 δήμαρχοι από την Ελλάδα.

Στην παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών συνεργασίας στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, η Δήμαρχος αναφέρθηκε στην πρόοδο της συνεργασίας με το Βαυαρικό Γραφείο Προσκυνηματικού Τουρισμού που έχει ως στόχο την προβολή, ενίσχυση και ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στο Δήμο Καβάλας και την ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα, έκανε αναφορά στην επίσκεψη του εκπροσώπου της Επισκοπής του Μονάχου στην Καβάλα και ειδικότερα στο βαπτιστήριο της Αγ. Λυδίας το Μάρτιο του 2017, όπου και συναντήθηκε με τον Μακαριστό Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιο και είχε σκοπό τη διερεύνηση της δυνατότητας δικτύωσης και συνεργασίας ανάμεσα στις 2 εκκλησίες. Επίσης αναφέρθηκε στην εκπόνηση της μελέτης περίπτωσης, αξιολόγησης της περιοχής ως προορισμού προσκυνηματικού - θρησκευτικού τουρισμού που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2017 στην Καβάλα από μεταπτυχιακούς φοιτητές της Τουριστικής Διοίκησης, της σχολής των Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστημίου του Μονάχου. Στη συγκεκριμένη παρουσίαση συμμετείχαν εκτός από τη κ. Τσανάκα, η εκπρόσωπος του Βαυαρικού Γραφείου Προσκυνηματικού Τουρισμού κ. Heidi Ritter, καθώς επίσης και ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του Δήμου Νυρεμβέργης κ. Norbert Schuergers.

Στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης πραγματοποιήθηκαν παράλληλες συζητήσεις εργασίας και ενημερωτικές επισκέψεις στην περιοχή, στις οποίες συμμετείχε η αντιπροσωπεία του Δήμου Καβάλας. Συγκεκριμένα συμμετείχε στις ομάδες εργασίας με θέμα «Προχωράμε μαζί - Δικτύωση στον τουριστικό τομέα», «Νέοι δρόμοι στην αγροτική οικονομία», «Διαχείριση απορριμμάτων: τα απορρίμματα ως πολύτιμος πόρος ανάπτυξης».

Μετά το τέλος της συνδιάσκεψης η Δήμαρχος Καβάλας μετέβη στη Νυρεμβέργη όπου και παρέστη στη φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργανώθηκε από το σύλλογο προώθησης της Αδελφοποίησης των πόλεων Νυρεμβέργης & Καβάλας «ΦΙΛΟΣ» υπό την αιγίδα του δήμου Νυρεμβέργης, με σκοπό τη συλλογή χρημάτων για το παράρτημα της οργάνωσης «Χαμόγελο του παιδιού» στην Καβάλα.