Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στην Καβάλα

Πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, η εκδήλωση της Ένωσης Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας Καβάλας (ΕνΕΑΓΚ) για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου
Η Γιορτή των Γλωσσών
Την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της Ένωσης Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας Καβάλας (ΕνΕΑΓΚ) για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών. Από τις 11.00 μέχρι και τις 14:00, πάρα πολλά παιδιά βρέθηκαν στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας και γιόρτασαν την Πολυγλωσσία μαζί με τους γονείς τους και τις /τους εκπαιδευτικούς της ΕνΕΑΓΚ. Η εκδήλωση είχε τίτλο «ΣΕΒΟΜΑΙ-ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ-ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ» και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα και του Europe Direct Κομοτηνής.

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη χρώματα και μουσική, το προαύλιο του σχολείου μεταμορφώθηκε σε κέντρο πολυγλωσσίας και ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους, με προβολές, διαγωνισμούς, δώρα - ξενόγλωσσα λεξικά και λογοτεχνικά βιβλία - και πολλά-πολλά παιχνίδια. Συγκεκριμένα, τα παιδιά έπαιξαν δια-δραστικά γλωσσικά παιχνίδια, τα οποία είχαν ετοιμάσει σε ξεχωριστές γωνιές οι εκπαιδευτικοί της ΕνΕΑΓΚ, επιδαπέδια παιχνίδια που στάλθηκαν από το Europe Direct Κομοτηνής και το μουσικό παιχνίδι «Τα Τραγούδια του Κόσμου», που παρουσίασε με ιδιαίτερη ζωντάνια μια ομάδα μαθητών του ΓΕΛ Νέας Περάμου. Όσο για τη διακόσμηση του χώρου, πολύχρωμη και χαρούμενη, με το «Κασκόλ του Κόσμου» του 5ου Λυκείου να δεσπόζει στο προαύλιο.

Πολλή μεγάλη ήταν η συμμετοχή των παιδιών και στο διαγωνισμό ζωγραφικής στα πλαίσια της εκδήλωσης με θέμα'' Οι γλώσσες του κόσμου''. Από τα σχολεία του νομού Καβάλας συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 200 ζωγραφιές μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Οι νικητές προέκυψαν από τα ίδια τα παιδιά, τα οποία ψήφισαν τις αγαπημένες τους ζωγραφιές. Τα αποτελέσματα αναλυτικά είναι α. για τα παιδιά του Δημοτικού: 1η θέση: Καραντέλου Σαββίνα ΣΤ1, Δ.Σ. Αμυγδαλεώνα, 2η θέση: Μαρία Γαβριηλίδου, Γ2 18ο Δ.Σ. Καβάλας και Οδυσσέας Ουζούνης, ΣΤ2, 18ο Δ.Σ. Καβάλας, β. για τα παιδιά Γυμνασίου/ Λυκείου: 1η θέση: Καμπουρίδου Ιωάννα, Β’ τάξη 4ο Γυμνάσιο Καβάλας, 2η θέση: Κοκκινίδης Χρυσάφης, Β’ τάξη, Γυμνάσιο Αμυγδαλεώνα, 3η θέση: Καλλιπολίτη Μελίνα, Γ’ τάξη, 2ο Γυμνάσιο Καβάλας και Καμπουρίδου Ηλιάνα Α’ τάξη, 1ο Γ.Ε.Λ. Καβάλας

Το πρωινό της Κυριακής πρόσφερε τελικά σε όλους μια πολύχρωμη, πολυγλωσσική και πολυ-πολιτισμική εμπειρία, σε μια προσπάθεια να καλλιεργηθεί στα παιδιά η αγάπη για τη Γλωσσομάθεια, η συναίσθηση της σημασίας της Πολυγλωσσίας και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα.