Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΚΑΒΑΛΑ: Φεστιβάλ "Παρά Πόδας" με Μάλαμα και Αγγελάκα

Την Παρασκευή 1 Ιουλίου και το Σάββατο 2 Ιουλίαου το Φεστιβάλ Καβάλας - Παρά Πόδας φιλοξενεί τους Σωκράτη Μάλαμα και Γιάννη Αγγελάκα. Μαζί τους η Φωτεινή Βελεσιώτου και οι VILLAGERS OF IOANNINA CITY.


Αναλυτικά την Παρασκευή 1 Ιουλίου το Παρά Πόδας - Φεστιβάλ Καβάλας παρουσιάζει τον Σωκράτη Μάλαμα και την Φωτεινή Βελεσιώτου!

Την επόμενη ημέρα, το Σάββατο 2 Ιουλίου το Φεστιβάλ παρουσιάζει τον Γιάννη Αφφελάκα και τους VIC (band)!

-------------------------------------------------------------------
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ
Η τριαντάχρονη πορεία του τον ακολουθεί στη σκηνή με πολλά τραγούδια, που όχι μόνο αντέχουν στον χρόνο και τραγουδιούνται με πάθος από τους ακροατές του, αλλά κάθε φορά «συστήνονται» εκ νέου από τον ίδιο τον Μάλαμα, ανάλογα με την διάθεση πειραματισμού και την έμπνευση της στιγμής που προκύπτει στα live.

Ο Σωκράτης Μάλαμας, άλλωστε, δεν ακολούθησε ποτέ κανόνες, δεν βολεύτηκε ποτέ σε ευκολίες, δεν είχε πεπατημένες. Ο αυθορμητισμός του και η αυθεντικότητα του τον έχουν ξεχωρίσει ως έναν μοναδικό τραγουδοποιό που ξέρει να εκπλήσσει, ακόμα και στα «κλασικά» πλέον κομμάτια του.

Μαζί του οι:
Λαμπρινή Καρακώστα / τραγούδι
Νίκος Μαγνήσαλης / τύμπανα
Γιάννης Παπατριανταφύλλου/ κοντραμπάσο
Φώτης Σιώτας/ βιολί, βιόλα
Κυριάκος Ταπάκης/ λαούτο, μπουζούκι
Κλέων Αντωνίου/ κιθάρα

-------------------------------------------------------------------
ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ
Η Φωτεινή Βελεσιώτου είναι ερμηνεύτρια λιτή, δωρική, με φωνή που σε τραντάζει. Την γνωρίσαμε κυρίως μέσα από τις ερμηνείες της στο τραγούδι «Μέλισσες» αλλά και το πρόσφατο «Διόδια». Τόσα χρόνια έχει κοινό που την ακολουθεί σταθερά, αλλά και σημαντικές συνεργασίες με τους Γιώργο Καζαντζή, Μιχάλη Νικολούδη, Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη κ.ά.

Το ήθος και η ερμηνεία της αγγίζουν τον κόσμο μ' ενα τρόπο πρωτοφανή: δεν έχει θαυμαστές και οπαδούς, όπως συμβαίνει με τα μουσικά είδωλα, έχει ακροατές γοητευμένους που η φωνή της τους μεταμορφώνει όπως μεταμορφώνει και το κάθε τραγούδι. Το λαϊκό ηχόχρωμά της παραπέμπει στις μεγάλες γυναικείες φωνές του παρελθόντος που σπάνια συναντάμε πια.

Θα ακούσουμε τραγούδια από όλο το φάσμα της καλής ελληνικής μουσικής από εντεχνα και λαικά ως ρεμπέτικα. Μαζί της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Σωτήρης Μπαλλάς που με τις ερμηνείες του καταφέρνει να πείσει οτι τα επόμενα χρόνια μπορούμε να περιμένουμε πολλά πράγματα από τον ίδιο στον χώρο του καλού ελληνικού τραγουδιού.

επί σκηνής επίσης οι εξαιρετικοί μουσικοί:
Νίκος Παπαναστασίου: Διεύθυνση ορχήστρας, πιάνο, ακορντεόν,
Γιώργος Καραµφίλλης: µπουζούκι, τζουρά
∆ιονύσης Μακρής: κοντραµπάσο
Θωµάς Κωστούλας: τύµπανα
Γιάννης Οικονοµίδης: τροµπέτα, φλικόρνο.

-------------------------------------------------------------------
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ
Για τον Γιάννη Αγγελάκα δεν υπάρχουν πλέον πολλά να γραφτούν. Αποτελεί, χωρίς αμφιβολία,την εμβληματικότερη φιγούρα της εγχώριας rock σκηνής, εδώ και δεκαετίες. Επτά δίσκοι με τις Τρύπες, που του εξασφάλισαν μια θέση στην μουσική Ιστορία, αλλά και μια ανήσυχη και τολμηρή, σε κάθε της βήμα, προσωπική πορεία. Πάντα, όμως, με παρέα το πολυπληθές πιστό κοινό του, πολλούς συνεργάτες και μια μόνιμη επιθυμία για νέους ήχους και αναζητήσεις.

Γιώργος Χριστιανάκης, Νίκος Βελιώτης, Οι Επισκέπτες, Ντίνος Σαδίκης, είναι μόνο μερικοί από εκείνους με τους οποίους έχει δουλέψει μαζί στο παρελθόν. Πλέον, συνεχίζει σε αμείωτους ρυθμούς, έχοντας στο πλευρό του μια νέα μπάντα που αποτελείται από τους: Λαμπρινή Γρηγοριάδου στην ακουστική κιθάρα, Αναστάση Βουκυκλαράκη στα τύμπανα, Γιάννη Σαββίδη στην ηλεκτρική κιθάρα, Γιώργο Αβραμίδη στην τρομπέτα και James Wylie στο σαξόφωνο.

www.alltogethernow.gr

-------------------------------------------------------------------
V.I.C. - VILLAGERS OF IOANNINA CITY
Ανάμεσα σε πολλές και καλές μπάντες που έχουν ξεπηδήσει μέσα από την εγχώρια rock σκηνή, οι V.I.C αποτελούν κατά πολλούς το σημαντικότερο group του αναδείχτηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Ο ιδιαίτερος ήχος τους είναι μια μίξη ψυχεδελικού post rock, με τον παραδοσιακό ήχο της Ηπείρου, ο οποίος χτίζεται με ηλεκτρικές κιθάρες, μπάσο , τύμπανα, πολυφωνικά και παραδοσιακό ηπειρώτικο κλαρίνο.
Η εντυπωσιακή τους πορεία επιβεβαιώθηκε στο θριαμβευτικό sold out στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, μπροστά σε 6.000 θεατές , τον περασμένο Σεπτέμβριο, συνεχίστηκε με την πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία τους και έκλεισε με τη συναυλία- “τέλος μιας εποχής”, όπως οι ίδιοι είπαν, τον φετινό Απρίλιο στο κατάμεστο Gazi Music Hall.

-------------------------------------------------------------------

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Χώρος: Στρατόπεδο Ασημακοπούλου, Καβάλα

Τιμές Εισιτηρίων:

Προπώληση Ημέρας: 12€
Ταμείο Ημέρας: 14€
Διήμερο Εισιτήριο: 20€
Σημεία προπώλησης : Αερικο , Τσαλαπετεινος , Γραφεια ΕΟΤ
Τηλ.Επικοινωνίας:
2310.510081
6973.65.8182 Cosmote
6949.28.8192 Vodafone