Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Γιορτάζοντας τον Shakespeare: “All the world’s a stage”

Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, στο θεατράκι της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση που διοργάνωσαν η Ένωση Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας Καβάλας (ΕνΕΑΓΚ) και η Σύμβουλος Αγγλικών Καβάλας κ. Γκαντίδου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 400 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου Άγγλου δραματουργού και ποιητή William Shakespeare.

Καλεσμένοι στην εκδήλωση ήταν οι κύριοι Luke Prodromou και David Gibson, δύο άνθρωποι της εκπαίδευσης, οι οποίοι, με το θεατρικό τους σχήμα ΄Dave ’n’ Luke’, εκπαιδεύουν και ψυχαγωγούν το κοινό τους.

Την Παρασκευή, το κοινό που βρέθηκε στις 18.00 στη Στέγη είχε την ευκαιρία να πάρει μια γεύση από το διαχρονικό και υπέροχο έργο του μεγάλου Βάρδου του Έιβον, William Shakespeare.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια εξαιρετική παρουσίαση του Luke για τις “unruly women”, τις ανυπότακτες γυναίκες-ηρωίδες του Shakespeare, που ακόμη και στις μέρες μας παραμένουν αντισυμβατικές και ανατρεπτικές.

Στη συνέχεια, ο Luke και ο David, υποδυόμενοι τους χαρακτήρες του Bottom/Romeo και Quince/Juliet αντίστοιχα, παρουσίασαν με τόλμη και χιούμορ το θεατρικό τους δρώμενο, εμπνευσμένο από το λόγο του μεγάλου δραματουργού και ποιητή, ενώ έκλεισαν την παράστασή τους με τη διασκευή του “All the world’s a stage” (Όλος ο κόσμος ειναι μια σκηνή) σε “Every classroom’s a stage” (Κάθε τάξη είναι μια σκηνή) προτείνοντας τους ρόλους που καλούνται να παίξουν στη σκηνή αυτή οι δάσκαλοι!

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι David και Luke δέχτηκαν θερμά συγχαρητήρια από τους παραβρισκόμενους και συμβολικά δώρα-αναμνηστικά από την Εν.Ε.Α.Γ.Κ., ενώ δόθηκε η ευκαιρία σε όλους να ανταλλάξουν ευχές για καλές γιορτές.