Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΕΠΟ: Για την 4η αλλαγή στην παράταση

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα και προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανότητα παραπληροφόρησης των Ελλήνων φιλάθλων, αναφορικά με την εφαρμογή του κανονισμού για την 4η αλλαγή ποδοσφαιριστή στην παράταση των επίσημων διοργανώσεων, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, υποχρεούται να επαναλάβει τα εξής.

Η απόφαση του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου (IFAB) να εισηγηθεί επίσημα στην FIFA την υιοθέτηση του κανονισμού της 4ης αλλαγής, ελήφθη -μετά από πειραματική εφαρμογή επί τριετία (2015-2018)- στις 3 Μαρτίου 2018 στη διάρκεια της 132ης συνεδρίασής του στη Ζυρίχη, στη διάρκεια της οποίας επισημοποιήθηκε και η χρήση του VAR στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Η FIFA υιοθέτησε τις προτάσεις του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου και τις ενέταξε στους "κανόνες του παιχνιδιού", θέτοντάς τις σε ισχύ από την 1η Ιουνίου 2018.

Προκειμένου να συνεισφέρει στην περαιτέρω ενημέρωση-επιμόρφωση των ενδιαφερόμενων, η Διεύθυνση Επικοινωνίας της Ε.Π.Ο. επισυνάπτει το σχετικό link από την ιστοσελίδα της FIFA και τη σχετική σελίδα από το εγχειρίδιο του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα:
https://www.fifa.com/development/education-and-technical/referees/laws-of-the-game.html

IFAB

EPO.GR