Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Πρόγραμμα Εορτασμού του Πολιούχου Αποστόλου Παύλου και της 103ης επετείου από την Απελευθέρωση της Καβάλας

Ανακοινώθηκε, από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, το πρόγραμμα εορτασμού του Πολιούχου Αποστόλου Παύλου και της 103ης επετείου από την Απελευθέρωση της Καβάλας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
Για τον εορτασμό της εορτής του Πολιούχου Αποστόλου Παύλου και της 103ης επετείου από την απελευθέρωση της Καβάλας, το έτος 1913, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ των οδών, πλατειών, του Φρουρίου της πόλης και όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών και Οργανισμών, κατά τις βραδινές ώρες από την 28η έως και την 29η Ιουνίου 2016.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, Οργανισμών, των οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από τις οκτώ (8) το πρωί της 28ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 29ης Ιουνίου 2016.

ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
19:30 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου.
20:15 Απόδοση τιμών κατά την προσέλευση των επισήμων.
21:00 Επίσημη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Πολιούχου Αποστόλου Παύλου με τη συνοδεία της Στρατιωτικής Μουσικής ΛΣΜΣ/Δ ́ Σώματος Στρατού, της Φιλαρμονικής του Δήμου Καβάλας, και τμημάτων Πολιτιστικών Συλλόγων δια των οδών: Ομονοίας (έως τα παλαιά Δικαστήρια), Κουντουριώτου, Ύδρας με κατάληξη στο μνημείο άφιξης του Αποστόλου Παύλου, στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου όπου θα τελεστεί αρτοκλασία και η απόλυση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

07:00 Όρθρος και Πανηγυρική, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία με Θείο Κήρυγμα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου.
08:00 Επίσημη Έπαρση Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.
10:00 Προσέλευση επισήμων και απόδοση τιμών από την Στρατιωτική Μουσικής ΛΣΜΣ/Δ ́ Σώματος Στρατού, και της Φιλαρμονικής του Δήμου Καβάλας.
10:30 Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κ.Δήμητρα Τσανάκα - Δήμαρχος Καβάλας.
11:25 Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνου από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο στο Ηρώο της πόλης.
Τήρηση Ενός Λεπτού Σιγής στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
12:15 Τελετή ανακήρυξης Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη Καβάλας, στο προαύλιο του Αρχαιολογικού Μουσείου Φιλίππων.
20:00 Επίσημη Υποστολή Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.
21:30 Αγρυπνία στην Μνήμη του Αποστόλου Παύλου και των λοιπών Αγίων Αποστόλων στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική Α στους Φιλίππους.

Σε ό,τι αφορά τις Ιεροτελεστίες, παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

Τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση τροχοφόρων κτλ., παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Δημοτικές Αρχές.

Τελετάρχης ορίζεται η κ.Φιλιππία Κοχλιαρίδου ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, και ο κ. Βασίλειος Λωλίδης υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Καβάλας.