Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Paggaio Trail Run 2016 στον Δήμο Παγγαίου

Για έκτη χρονιά πραγματοποιήθηκε ο αγώνας ορεινού δρόμου Paggaio Trail Run 2016 στον Δήμο Παγγαίου.


Αναλυτικά το δελτίο τύπου
Πραγματοποιήθηκε για έκτη συνεχή χρονιά, χθες, Κυριακή 8 Μαΐου 2016, ο αγώνας «Paggaio Trail Run» 2016 , που αποτέλεσε πρωτοβουλία του Συλλόγου Χιονοδρομίας - Ορειβασίας Καβάλας και με την υποστήριξη του Δήμου Παγγαίου και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Η διαδρομή ακολουθεί το κλασσικό μονοπάτι ανάβασης από το χωριό της Αυλής προς τις κορυφές του Παγγαίου, ενός βουνού γεμάτου με μύθους και ιστορία. Η διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ενώ το επίπεδο για ακόμα μια χρονιά ήταν υψηλότατο, με τη συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα.

Ο αγώνας είχε εκκίνηση και τερματισμό την Τοπική Κοινότητα Αυλής, που βρίσκεται στους πρόποδες του Παγγαίου, στα 150 μέτρα υψόμετρο. Η διαδρομή αποτελεί ορεινό δρόμο 27 περίπου χιλιομέτρων από τα οποία τα 21 χιλ. είναι σε μονοπάτια και τα 6 χιλ. σε δασικούς δρόμους με λίγα μέτρα άσφαλτο. Προϋποθέτει σημαντικές απαιτήσεις αντοχής και εμπειρία στην κίνηση σε ορεινό πεδίο και σε ορισμένα σημεία απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς τα μονοπάτια είναι ορειβατικά και κινούνται σε απότομες πλαγιές.

Ο αθλητής που έκοψε πρώτος το νήμα ήταν ο Δημήτριος Ελευθερίου από το Καρπενήσι, στην κατηγορία των αντρών 30-39 ετών, έπειτα από 2 ώρες 50 λεπτά και 50