Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

“MonArt Festival” από 30 Μαΐου ως 2 Ιουνίου 2016

Το MonArt Festival διοργανώνεται για πρώτη φορά με κεντρική ιδέα την συνάντηση των Τεχνών όπως αυτές εκφράζονται από διάφορους δημιουργούς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Καβάλας.


Από την Δευτέρα 30 Μαϊου εώς την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 ο χώρος του καφέ μπαρ «Τσαλαπετεινός» θα φιλοξενήσει πλήθως καλλιτεχνικών εκδηλώσεων από διάφορους καλλιτέχνες επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, μουσικούς, χορευτές, ηθοποιούς, ζωγράφους, φωτογράφους, κεραμίστες, χειροτέχνες και μεταλλοτεχνίτες

Το δελτίο τύπου
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΪΟΥ ΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

“MonArt Festival” στο χώρο του καφέ μπαρ «Τσαλαπετεινός»

Πρόκειται για μια διοργάνωση μέσω της οποίας δίνεται μια ευκαιρία συνάντησης των Τεχνών όπως αυτές εκφράζονται από διάφορους καλλιτέχνες επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, μουσικούς, χορευτές, ηθοποιούς, ζωγράφους, φωτογράφους, κεραμίστες, χειροτέχνες και μεταλλοτεχνίτες, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Καβάλας

Η urban farm «Τσαλαπετεινός» θα βρεθεί στο επίκεντρο των καβαλιώτικων καλλιτεχνικών πραγμάτων, φιλοξενώντας το “MonArt Festival”, από την Δευτέρα 30 Μαΐου ως και την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016.

Η κεντρική ιδέα αυτού του πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτεχνικού πολυδρωμένου, είναι η συνάντηση των Τεχνών όπως αυτές εκφράζονται από διάφορους δημιουργούς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Καβάλας, σ’ ένα χώρο που να συνδυάζει την ζωντάνια της πολύβουης αγοράς με την αίσθηση του οικείου που μόνον ο συνδυασμός της πέτρας με το ξύλο μπορούν να δώσουν. Στο πλαίσιο του “MonArt Festival” μουσική, χορός, θέατρο, ζωγραφική, φωτογραφία, κεραμική και μεταλλοτεχνία, «παντρεύονται» με τις γεύσεις εκλεκτών κρασιών και όχι μόνον!

Το πρόγραμμα του “MonArt Festival” περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

Δευτέρα 30 Μαΐου: «Caps ‘N’ Cans» (graffiti), «Kavala Lindy Hop» (χορός), «Pasta Tomato» (μουσική).

Τρίτη 31 Μαΐου: “Step Up Dance Studio Kavala” (χορός),«Άνω Θρώσκω» (θέατρο), Ιωάννα Μεταξά & Στέλλιος Σφικάκης (μουσική), «Wild Souls» (μουσική).

Τετάρτη 1 Ιουνίου: Χριστίνα Παπαδοπούλου (χορός), «Άνω Θρώσκω» (θέατρο), «Just Kidding The Band» (μουσική).

Πέμπτη 2 Ιουνίου: Εργαστήρι Κεραμικής «Γαία» (χειροποίητες κατασκευές), Σείριος Σαββαΐδης (μουσική), «Τα Χαραμπάτια» (μουσική).

Επίσης, αξιοσημείωτο κομμάτι του φεστιβάλ καταλαμβάνουν οι εκθέτες Ροδούλα Ανδρεάδου – Κατζομύτη (πυρογραφία, ζωγραφική, μεταλλικές και συρμάτινες κατασκευές), Μαρία Απλάκη (φωτογραφία), Εργαστήρι «Γαία» – Στέλλα Ρόκκου (κεραμική), Τάσος Ιατρού (ζωγραφική και σχέδιο), Αναστασία Καλεάδου (φωτογραφία), Χρήστος Καρακίτσος (ζωγραφική και χαρακτική), Άννα Κυρίτση (κομποδετική), Κώστας Μιχτατζής (χειροποίητες κατασκευές), Σοφία Μουρουζίδου (φωτογραφία), Μαριάννα Νικολάου (origami), Νταϊάνα Παπαδοπούλου (διακοσμητικά αντικείμενα και χειροποίητα κοσμήματα), Μάκης Παυλίδης (φωτογραφία), Μυρτώ Σαπουντζή (ζωγραφική), Ματούλα Σολωμού (φωτογραφία), Βασίλειος Σοφιανίδης (ζωγραφική), Elisa Paschal (ζωγραφική), ANTHIA JEWELS – Βίκυ Ιωαννίδου (χειροποίητα κοσμήματα και κατασκευές), METAL DLUX – Γιώργος Τσιπουχτσόγλου (μεταλλικές και ξύλινες κατασκευές), NOT ME (χειροποίητα χρηστικά αντικείμενα) και OLGAMARIA JEWEL INSPIRATIONS – Όλγα - Μαρία Τσιλιγκίρογλου (κοσμήματα).

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ομάδα Δράσης «Άνω Θρώσκω», μέσα από την διήμερη παρουσία της στο φεστιβάλ, θα ανεβάσει σε μορφή bar theater αποσπάσματα της παράστασης με τίτλο «Ο Τρωικός Πόλεμος δεν θα γίνει ποτέ».

Επίσης, στο πλαίσιο του “MonArt Festival” θα πραγματοποιηθεί από το εργαστήρι κεραμικής "Γαία" ένα δίωρο διαδραστικό εργαστήριο κεραμικής, γνωριμίας με τον πηλό, την Πέμπτη 2 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα.

Οι παραγωγοί κρασιού της περιοχής μας, έχουν τη δική τους περίοπτη θέση στο “MonArt Festival”, υποσχόμενοι στους επισκέπτες έναν συνδυασμό παρακολούθησης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και απόλαυσης εκλεκτών προϊόντων οινοποιίας!

Έτσι το «Κτήμα Παυλίδη» θα παρουσιάσει την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ την σειρά "Thema" (λευκό, ροζέ, κόκκινο), για να προσφέρει μια πληθωρική εμπειρία γεύσεων, αρωμάτων και χρωμάτων στους φίλους του "MonArt Festival". Την Τρίτη είναι η σειρά των κρασιών «Λαζαρίδη», «Αμέθυστος» (λευκός, ροζέ) και «Πύργος Ιουλία Chardonnay». Από το 1992 ως σήμερα, o Κώστας Λαζαρίδης, κάνει πράξη με τον καλύτερο τρόπο την βιβλική ρήση «οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου».

Θα ακολουθήσουν την Τετάρτη οι "Χαρισματικοί Οίνοι" με μια ευκαιρία για τους φιλότεχνους, ώστε να γευτούν τα εξαίρετα κρασιά "Chardonnay" (λευκό), "Οισύνη" (λευκό) και "Γλυκιά Μελωδία" (λευκό, ροζέ). Όσο για την τελευταία μέρα, τα κρασιά "Gewurztraminer", "Lalikos The White" και "Variete Roze" φιλοδοξούν να δώσουν στο κοινό του "MonArt Festival" μια ιδέα για το πως ο "Λαλίκος" μπορεί μέσα από την οινοποιητική διαδικασία να αγγίξει τα όρια της Τέχνης..!

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ καθημερινά αρχίζουν στις 8 το απόγευμα – πλην της τελευταίας ημέρας, όταν το πρόγραμμα θα αρχίσει μια ώρα νωρίτερα. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή στις ώρες λειτουργίας του «Τσαλαπετεινού». Συμβολική τιμή εισόδου 1 ευρώ. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Χορηγοί επικοινωνίας του “MonArt Festival” είναι η καθημερινή εφημερίδα «Χρονόμετρο» και οι ενημερωτικές ιστοσελίδες citylife24.gr και citypedia.gr.

Τέλος, πληροφορίες για το φεστιβάλ υπάρχουν στον τόπο κοινωνικής δικτύωσης “facebook”: https://www.facebook.com/MonArtFestival/. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές είτε μέσω τηλεφώνου (6942 851154), είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail): monart.festival@gmail.com ή να απευθυνθείτε στο cafe bar «Τσαλαπετεινός» (πλατεία Καραολή & Δημητρίου, τηλ. 2511 111073).