Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Εκπαιδευτικό σεμινάριο : "Το Κινηματογραφικό Σενάριο Στην Εκπαίδευση"

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας Καβάλας, εγκαινιάζοντας έναν κύκλο σεμιναρίων σχετικών με την Τέχνη στην Εκπαίδευση, διοργάνωσε το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, στο Θεατράκι της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, ένα σεμινάριο για το κινηματογραφικό σενάριο με εισηγητή τον κ. Παναγιώτη Ιωσηφέλη.


Ο κ. Ιωσηφέλης είναι σεναριογράφος, Επίκουρος Καθηγητής Σεναρίου στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Συντονιστής – Σύμβουλος στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Δημιουργική γραφή” του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και Επισκέπτης Καθηγητής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Δημιουργική γραφή” του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Το καλλιτεχνικό του έργο περιλαμβάνει τη συγγραφή σεναρίων για 5 μεγάλου και 8 μικρού μήκους ταινίες, 6 τηλεοπτικές σειρές και 4 ντοκιμαντέρ.

Το σεμινάριο με τίτλο “Σεναριακός λόγος : προσεγγίζοντας τη συγγραφή οπτικοακουστικών αφηγήσεων” αφορούσε μια πρώτη προσέγγιση της ανάπτυξης ενός σεναρίου μιας κινηματογραφικής ταινίας μυθοπλασίας ή τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) μικρού μήκους. Με έμφαση στην εφαρμοσμένη προοπτική, αναπτύχθηκαν ζητήματα δομής, σύνθεσης χαρακτήρων και συγγραφής διαλόγων.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, εκτός από μια γενική ιδέα για το κινηματογραφικό σενάριο, να αποκτήσουν γνώσεις που μπορούν να τους βοηθήσουν στην εποπτεία των μαθητικών ταινιών των σχολείων τους. Επίσης, στο πλαίσιο του σεμιναρίου, ο κ. Ιωσηφέλης πρόβαλε επιλεγμένες μικρού μήκους ταινίες και απάντησε στις πολλές ερωτήσεις που του έθεσε το ακροατήριο των εκπαιδευτικών. Τέλος, τα μέλη της Ένωσης Εκπαιδευτικών Αγγλικής ΓλώσσαςΚαβάλας συζήτησαν με τον εισηγητή την προοπτική διοργάνωσης διημερίδας για τον κινηματογράφο στην εκπαίδευση σε συνεργασία με το Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ.