Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Βέλγιο - Ελλάδα 1-1

Πολύ καλή εμφάνιση για την Εθνική στις Βρυξέλλες απέναντι στο ΝΟ 4 αυτή την στιγμή στην βαθμολογία της FIFA και φαβορί του ομίλου.


Η Εθνική προηγήθηκε στο σκορ στο 46'! και ισοφαρίστηκε στο 89' ενώ τελείωσε το παιχνίδι με εννιά παίκτες!

Το παιχνίδι ήταν επιθετικός μονόλογος των Βέλγων με 17-2 τελικές και 69-31 κατοχή μπάλας.

Όμως κατοχή και τελικές δεν σημαίνουν γκολ γι' αυτό και αγαπάμε το ποδόσφαιρο.

Η Ελλάδα που στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφερνε ούτε το κέντρο να περάσει που λέμε οι ποδοσφαιρόφιλοι, κατάφερε με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου στην πρώτη ευκαιρία που της παρουσιάστηκε να ανοίξει το σκορ και να σοκάρει του Βέλγους.

Το σοκ του γκολ του Μήτρογλου ήταν φανερό στις ενέργειες των Βέλγων ποδοσφαιριστών με την εικόνα του αγώνα να αλλάζει. Η Έλληνες κρατούσαν τώρα περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο. Με την αυστηρή αποβολή του Ταχτσίδη άλλαξε και πάλι η εικόνα του παιχνιδιού.

Με παίκτη παραπάνω οι Βέλγοι βγήκαν μαζικά στην επίθεση ήταν όμως άστοχοι και όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί ο Καπίνο. Με εξαιρετική αμυντική λειτουργία και αλλληλοκαλύψεις η Εθνική κρατούσε την νίκη ως το 89' όταν ο Λουκάκου με κίνηση φουνταριστού στο πόλο ισοφάρισε.

Μεγάλη επέμβαση του Καπίνο στις καθυστερήσεις κράτησε τον βαθμό για την Ελλάδα.

Η Ελλάδα με τον βαθμό στο Βέλγιο (1-1), διατηρήθηκε στην δεύτερη θέση στη μάχη που δίνει για πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας.

ΒΕΛΓΙΟ (Ρ. ΜΑΡΤΙΝΕΘ): Κουρτουά, Σαντλί, Αλντερβάιρλεντ, Βερτόνχεν, Σιμάν (84' Μιραλάς), Βιτσέλ, Ναϊνγκολάν, Φελαϊνί (65' Ντεμπελέ), Καράσκο, Μέρτενς, Λουκακού

ΕΛΛΑΔΑ (Μ. ΣΚΙΜΠΕ): Καπίνο, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Σταφυλίδης, Μάνταλος (84' Ζέκα), Φορτούνης (67' Τζιόλης), Μήτρογλου (90' Βέλλιος).

Γκολ: 89' Λουκακού / 46' Μήτρογλου

Κίτρινες: 40' Φελαϊνί, 72' Βιτσέλ, 90' Λουκακού / 29' Ταχτσίδης, 42' Τζαβέλλας, 74' Σάμαρης, 90+' Καπίνο

Κόκκινες: 65' Ταχτσίδης, 90+ Τζαβέλλας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Βέλγιο 13 (22-2)
2. Ελλάδα 11 (10-3)
3. Βοσνία 10 (13-5)
4. Κύπρος 4 (3-8)
5. Εσθονία 4 (5-15)
6. Γιβραλτάρ 0 (2-22)