Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΚΑΒΑΛΑ: Ανοιχτή επιστολή της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

«Αγαπητοί μαθητές,
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
Αγαπητοί γονείς,



Μια νέα χρονιά αρχίζει για τους μαθητές. Μια χρονιά που φέρνει μαζί της νέες προκλήσεις, νέες αγωνίες, αλλά και νέες ελπίδες για όλους.

Ο χώρος της Παιδείας πρέπει ν’ αποτελέσει κεντρική προτεραιότητα για όλους μας, να γίνει η βάση για την ευρύτερη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί την απαρχή ενός νέου κύκλου δημιουργικής πορείας για το πολυτιμότερο τμήμα του πληθυσμού, τα παιδιά μας, τη νέα γενιά , ένα καλύτερο αύριο για την κοινωνία. Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας, οι δύο Σχολικές Επιτροπές, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και εγώ προσωπικά, είμαστε στη διάθεση των εκπαιδευτικών και των μαθητών για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών και την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των σχολείων.

Με τη διαρκή συνεργασία όλων, πολιτείας, εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, μπορούμε να δώσουμε στο εκπαιδευτικό σύστημα νέα δυναμική και ποιότητα.

Απευθύνω σε όλους προσκλητήριο κοινής δράσης για την Παιδεία, με ίσες ευκαιρίες μάθησης για όλους τους μαθητές, για ένα σχολείο που η γνώση θα γίνεται χαρά και αντίδοτο στην κρίση. Ένα δημόσιο σχολείο που θα εξασφαλίζει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας. Ένα σχολείο που θα παρέχει γνώσεις και εφόδια ώστε κάθε νέος και νέα του Δήμου μας να μπορεί να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του.

Πραγματοποιήσαμε και φέτος εκτεταμένες επισκευές και συντηρήσεις υποδομών και εξοπλισμού στα περισσότερα Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια αλλά και στα Νηπιαγωγεία. Αναβαθμίσαμε αίθουσες διδασκαλίας, δημιουργήσαμε νέους χώρους, ανακαινίσαμε χώρους υγιεινής, βελτιώσαμε, αντικαταστήσαμε και προσθέσαμε εξοπλισμό.

Είμαστε προετοιμασμένοι μαζί με τις υπηρεσίες του Δήμου να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Όμως καμία λύση δεν είναι αποτελεσματική χωρίς τη συστράτευση και τη συνεργασία όλων μας. Καλώ όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, πέρα από θέσεις και αξιώματα, σε καθημερινή επικοινωνία και συνεργασία για μια ορθολογικότερη χρήση των κονδυλίων και αποτελεσματικότερη λειτουργία των σχολικών μας μονάδων.

Είμαι στη διάθεσή σας για τη συνεργασία αυτή. Να σταθούμε αλληλέγγυοι, γιατί κανείς μας δεν περισσεύει σε αυτή την προσπάθεια για τα παιδιά μας.

Καλή σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο!».

Η Δήμαρχος
Δήμητρα Τσανάκα