Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΚΑΒΑΛΑ B.C.: Συνεδριάζουν σήμερα για την Wild Card

Συνεδριάζει η πεναταμελής επιτροπή της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ για την συμπλήρωση του παζλ της Α1 της νέας σεζόν.


Ο Αρκαδικός, το Ηράκλειο, ο Πανιώνιος, η Δόξα Λευκάδας, ο Ηρακλής και η Καβάλα (το Παγκράτι αποσύρθηκε) διεκδικούν την wild card

Η πενταμελής επιτροπή, αποτελείται από τους Παναγιώτη Τσαγκρώνη, Δημήτρη Μπασούρη, Γιάννη Αλεξόπουλο, Γιάννη Ψαράκη και Μιχάλη Μελλή.

Η επιτροπή θα κάνει την εισήγησή της στην ΕΟΚ, και την Τετάρτη (7/9) θα συνεδριάσουν τα μέλη της Ομοσπονδίας, ώστε να επιλέξουν την επιλαχούσα ομάδα για να προβιβαστεί στην Α1.

Την Τετάρτη (7/9) στις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένες οι κληρώσεις των εθνικών πρωταθλημάτων μπάσκετ (εκτός της Α1 η οποία θα γίνει την Πέμπτη (8/9) στη Θεσσαλονίκη) και του κυπέλλου.

Δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μην γνωστοποιηθεί το ποια ομάδα θα καλύψει το κενό της Κηφισιάς μέχρι την κλήρωση του πρωταθλήματος (8/9).

Πληροφορίες του sport-fm.gr αναφέρουν πως το Ηράκλειο είναι έτοιμο για το χρίσμα και την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία μετά το 2004. 

Η ομάδα της Κρήτης, που πέρσι αγωνιζόταν στη Β' Εθνική και πήρε την άνοδο ως επιλαχούσα στην Α2, φέρεται-μάλιστα-να έχει κάνει σημαντική προεργασία για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα. 

Λέγεται πως ήδη έχει προχωρήσει στη στελέχωση του τεχνικού τιμ κι έχει κάνει κινήσεις για το ρόστερ της, το οποίο θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα αφού ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. 

Ατού του Ηρακλείου είναι πως πρόκειται για «καθαρό» από χρέη σύλλογο, που εκπροσωπεί έναν μεγάλο νομό και διαθέτει ένα μεγάλο γήπεδο («Δύο Αοράκια»). 

Καλές πιθανότητες για τη διεκδίκηση της θέσης είχε μέχρι πρότινος και η Δόξα Λευκάδας, αλλά όλα δείχνουν πως θα χάσει στο νήμα την άνοδο. 


Αρκαδικός και Καβάλα, που υποβιβάστηκαν την περασμένη σεζόν, αλλά και ο Πανιώνιος με τον Ηρακλή, διεκδίκησαν τη θέση αλλά δεν έφτασαν ποτέ πραγματικά κοντά στην άνοδο.