Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τηλεφωνική επικοινωνία Προέδρου Δημοκρατίας με τη δήμαρχο για τους Φιλίππους

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα προκειμένου να τη συγχαρεί για την ανακήρυξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.


Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε στην επικοινωνία που είχε με τη δήμαρχο ότι η κοινή συλλογική προσπάθεια όλων των τοπικών θεσμικών φορέων, της τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων και του Υπουργείου Πολιτισμού εστέφθησαν με επιτυχία και απέδειξαν πως αν υπάρχει συνεργασία και σύμπνοια πάντα επιτυγχάνουμε τους στόχους που θέτουμε ως κοινωνία.

Αναφέρθηκε με γλυκιά ανάμνηση στην ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη Καβάλας μέσα στον ιστορικό χώρο των Φιλίππων κατά την πρόσφατη επίσκεψη για τα «Ελευθέρια» της πόλης, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί ξεχωριστή τιμή και αναγνώριση η εγγραφή των Φιλίππων στον Κατάλογο Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς του διεθνούς οργανισμού.

Τέλος, υπογράμμισε ότι με την πρώτη ευκαιρία να επισκεφθεί ξανά τον αρχαιολογικό χώρο της φημισμένης πόλης που ίδρυσε ο βασιλιάς Φίλιππος διατηρώντας πάντα τις καλύτερες αναμνήσεις από την ξενάγηση που του έγινε από την κ. Σταυρούλα Δαδάκη στα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα του μουσείου των Φιλίππων.