Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Σε Καβάλα και Θάσο την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλος

Τη Θάσο θα επισκεφθεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλος.


Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού της Επετείου 100 χρόνων από την συμβολή της Θάσου στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (1916-2016).

Το πρωί της ίδιας μέρας ο κ Παυλόπουλος θα παραβρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Καβάλα

Αναλυτικά το δελτίο τύπου

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Θάσο την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 Χρόνια Αεροπορικής Ιστορίας Θάσου (1916-2016)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλος θα επισκεφθεί στη Θάσο την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού της Επετείου 100 χρόνων από την συμβολή της Θάσου στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (1916-2016), μέσω των δράσεων του Πολεμικού Αεροδρομίου Καζαβητίου (Πρίνου)”, με κύριο σκοπό να αποδώσει τιμές στο μνημείο των πεσόντων αεροπόρων του Α’ Π.Π στον Πρίνο.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Προέδρου συνοψίζεται ως εξής:
15:20: Άφιξη στο πορθμείο Πρίνου, υποδοχή από τον Δήμαρχο της Θάσου, επιμνημόσυνος δέηση, απόδοση τιμών και κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο στο μνημείο των πεσόντων αεροπόρων του Α’ Π.Π.
Μετάβαση Προέδρου στη Θάσο Θάσου.
16:00 Άφιξη στο παλιό λιμάνι της Θάσου (Καλογερικό), υποδοχή, ξενάγηση από τον Δήμαρχο Θάσου και την Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσου κα Δαδάκη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θάσου. Δεξίωση - προσφορά αναμνηστικής πλακέτας και ενημερωτικού υλικού από τον Δήμαρχο Θάσου στον Πρόεδρο σχετικά με την Επέτειο 100 Χρόνων Αεροπορικής Ιστορίας Θάσου (1916-2016) και την ιστορία του νησιού.
Αναχώρηση Προέδρου από τη Θάσο .

Η επίσκεψη αποτελεί γεγονός τιμητικό και σπάνιο για το νησί της Θάσου και αποτελεί ευκαιρία ανάδειξης της συμβολής της Θάσου στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και της θασίτικης φιλοξενίας.