Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Στην Καβάλα το Συνέδριο Ναυτικών Μουσείων 2018

Στην Καβάλα θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο Ναυτικών Μουσείων 2018.


Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου του Δήμου Καβάλας

Ανακοινώθηκε και επίσημα η διοργάνωση του επόμενου Πανελλήνιου Συνέδριου Ναυτικών Μουσείων 2018 από την πόλη της Καβάλας. Η σχετική απόφαση κοινοποιήθηκε σήμερα στη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα από τη διοίκηση του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος.

Η απόφαση συμπεριλαμβάνεται στο ψήφισμα του 10ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ναυτικών Μουσείων 2016 που διεξήχθη από 6 έως 8 Μαΐου 2016 στο Γαλαξίδι και στο οποίο συμμετείχε ο Δήμος Καβάλας, μέσω της αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτιστικών Δράσεων Κορίνας Χιώτη - Πρασσά, όπου παρουσιάστηκε το νεοσυσταθέν Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο και διεκδίκησε δυναμικά την επόμενη διοργάνωση.

Η δήμαρχος σε δηλώσεις της τόνισε: «η ευτυχής αυτή κατάληξη πραγματικά δίνει νέα δυναμική στην πόλη της Καβάλας και στο Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο, δικαιώνοντας όλους όσους πρωτοστάτησαν στη διατήρηση της τοπικής ναυτικής μας παράδοσης, αλλά και σε όσους στήριξαν με πάθος τη σύσταση του Δημοτικού Ναυτικού Μουσείου. Ανοίγεται λοιπόν ένας νέος ορίζοντας προβολής και διαχείρισης ακόμη ενός πολύτιμου κομματιού της ιστορικής διαδρομής της πόλης μας, που ταυτόχρονα όμως μπορεί να αναδείξει και τη σύγχρονη δυναμική της».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω», συνέχισε η δήμαρχος, «την αντιδήμαρχο Κορίνα Χιώτη - Πρασσά και τον κ. Ελευθέριο Παπαγιαννάκη, ένας από τους πρωτεργάτες του Δημοτικού Ναυτικού Μουσείου Καβάλας, που εκπροσώπησαν το Δήμο Καβάλας στο Γαλαξίδι παρουσιάζοντας την ιστορία του λιμανιού της πόλης μας και τις δράσεις της προηγούμενης διετίας του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας. Τους ευχαριστώ διότι πριν ξεκινήσουν για το Γαλαξίδι βάλανε στις βαλίτσες τους το στόχο να φέρουν το επόμενο συνέδριο στην Καβάλα και όπως αποδείχθηκε, τα κατάφεραν. Μας περιμένει λοιπόν όλους μας πολύ δουλειά ώστε σε δύο χρόνια η πόλη μας και το Ναυτικό Μουσείο Καβάλας να υποδεχθεί την ελληνική εθνική ναυτική κληρονομιά όπως της αρμόζει».