Ticker

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΚΑΒΑΛΑ: Συλλήψεις για κλοπή και βεγγαλικά


Συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή

Συνελήφθη, χθες (23-4-2016) το πρωί, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, διότι την 22-4-2016 το βράδυ, προσποιούμενος τον πελάτη, εισήλθε σε κατάστημα (εμπορίας όπλων – καταδυτικών ειδών) στην Καβάλα, όπου με το πρόσχημα αγοράς διαφόρων προϊόντων, αφαίρεσε ένα αεροβόλο πιστόλι.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε στην οικία του 29χρονου το αφαιρεθέν αεροβόλο πιστόλι, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο ιδιοκτήτη του.

Σημειώνεται ότι στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης ο 39χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του καταστήματος, κατηγορούμενος για παραβίαση όρων ασφαλούς φύλαξης του παραπάνω όπλου.

Επισημαίνεται ότι ο 29χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπή.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Συνελήφθη ημεδαπή κατηγορούμενη για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων

Κατασχέθηκαν 1.800 παιδικά αθύρματα

Συνελήφθη, χθες (23-4-2016) το μεσημέρι, σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ο μάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 42χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε περίπτερο, ιδιοκτησίας της 42χρονης, όπου την εντόπισαν να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση 1.800 παιδικά αθύρματα, χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαιτούμενη άδεια της αρμόδιας αρχής.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω παιδικά αθύρματα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων

Σχηματίσθηκε δικογραφία για το ίδιο αδίκημα σε βάρος ακόμη μιας ημεδαπής

Κατασχέθηκαν 2.628 παιδικά αθύρματα

Συνελήφθησαν χθες (22-4-2016) το απόγευμα, στο νομό Καβάλας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και εμπορίας ειδών πυροτεχνίας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, δύο (2) ημεδαποί, ένας 53χρονος και μία 61χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων. Σε μία από τις δικογραφίες περιλαμβάνεται επίσης μία 47χρονη ημεδαπή.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στο Χρυσοχώρι Καβάλας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης συνέλαβαν την 61χρονη, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο κατάστημά της, την εντόπισαν να κατέχει και να διαθέτει παράνομα προς πώληση 128 παιδικά αθύρματα, χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαιτούμενη άδεια της αρμόδιας αρχής.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Καβάλα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα, ιδιοκτησίας της 47χρονης, όπου εντόπισαν τον 53χρονο προσωρινά υπεύθυνο, να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση 2500 παιδικά αθύρματα, χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαιτούμενη άδεια της αρμόδιας αρχής.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη πυροτεχνίας.

Σημειώνεται ότι ο 53χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παραβάσεις του νόμου περί τελωνειακού κώδικα, της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων, του νόμου περί όπλων και για αποδοχή- διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργούν το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης και το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.